Boris Macko Samospráva

FOTO: V Lučenci sa chystá viacero opráv ciest. Na ktorých uliciach sa dočkáme?

Mesto chce pokračovať v opravách ciest a chodníkov i naďalej. Plány sú smelé, veď vznikne aj nové parkovisko, či námestie.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: V Lučenci sa chystá viacero opráv ciest. Na ktorých uliciach sa dočkáme?
12
Galéria
Foto: Boris Macko / Zdroj: lucenec.dnes24.sk

Radnica mieni pokračovať v rekonštrukciách komunikácií aj naďalej. Navyše pribudne aj nové parkovisko a oddychová plocha. Všetko chce stihnúť v priebehu tohto roka. Vlani sa dočkala časť ulice Dr. Herza, na Ulici Slepej pribudli úplne nové komunikácie, dočkala sa aj Adyho, či okolie Synagógy.

Tentoraz sú v pláne aj lokality a ulice nielen v centre mesta, ale aj v okrajových častiach, kde obyvatelia už dlhodobejšie poukazujú na zlý stav chodníkov a ciest.

„Mesto Lučenec sa bude prioritne zameriavať na dobudovanie lokalít, kde boli v roku 2016 ukončené rekonštrukcie významných budov a priľahlých priestranstiev. Ide o dve stavby – rekonštrukciu tzv. radničného námestia na ulici Dr. Herza a úpravu plôch za budovou radnice, kde plánujeme zhotoviť vyše 50 parkovacích miest a prepojiť dvornú časť s Kubínyiho námestím,“ upresnila hovorkyňa mesta Michaela Hrnčiarová.

„Ďalšou prioritou je podľa nej zveľadenie lokality Ul. Továrenská v Opatovej, kde v súlade s výstavbou navrhovaným polyfunkčným objektom mesto plánuje zrekonštruovať časť Továrenskej ulice spolu s cestou, chodníkom, odstavnými plochami, osvetlením a odvodnením,“ dodala hovorkyňa. Mesto chystá projektovo a inžiniersky aj iné stavby ako rekonštrukcia časti Ulice Mocsáryho. Obnova čaká i ulice Maloveská a Moyzesa. Ďalších opráv sa dočkajú chodníky v Mestskom parku a chodník na Rúbanisku I.

Pozrite si v našej galérii niektoré ulice, kde sa chystajú opravy komunikácií!

V OBRAZOCH: Mesto chystá opravy ďalších chodníkov a ciest
12
Galéria
Foto: Boris Macko / Zdroj: lucenec.dnes24.sk
Zdroj: lucenec.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM