Boris Macko Rôzne

FOTO: Veľká obnova ciest v Lučenci. Známe ulice v centre sa zmenili na nepoznanie

FOTO: Veľká obnova ciest v Lučenci. Známe ulice v centre sa zmenili na nepoznanie Aj v tomto roku vyčlenilo mesto balík na opravu ciest. Pozrel sme sa na miesta, ktoré sa dočkali rekonštrukcie. Vidíte rozdiel?

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Veľká obnova ciest v Lučenci. Známe ulice v centre sa zmenili na nepoznanie
17
Galéria
Foto: Boris Macko / Zdroj: lucenec.dnes24.sk

O opravách lučeneckých ciest sme už písali. Obyvatelia Ulice slepej sa konečne dočkali. Kým v októbri bola plná robotníkov a stavebných strojov, v týchto dňoch už vidno cestu aj chodník v plnej kráse. Pravdou je, že povrch tu bol nespevnený a o riadnom chodníku aj ceste mohli v uličke neďaleko centra mesta akurát snívať.

Na neďalekej časti Ulice Dr. Herza začali práce v prvej polovici septembra. Pred niekoľkými týždňami bol hotový úsek pri historickej radnici. Neskôr sa robotníci presunuli ďalej a opravovali časť ulice od radnice po križovatku s ulicou J. A. Komenského.

Práce im idú od ruky a začína sa črtať aj finálne podoba tejto časti ulice. "Definitívny termín ukončenia prvej etapy rekonštrukcie je stanovený na koniec novembra,“ informovala hovorkyňa lučeneckého magistrátu Michaela Hrnčiarová. Podľa stavu prác na ulici všetko nasvedčuje tomu, že stanovený termín by nemal byť problémom.

Druhá etapa rekonštrukcie Ulice Dr. Herza má pokračovať v budúcom roku na mieste terajšieho parkoviska. Lučenčanov v lete hnevalo, že hoci bola časť ulice, ktorá mala prejsť rekonštrukciou zavretá, niekoľko týždňov sa nič nedialo. Radnica sa obhajovala tým, že práce nechceli začať počas Dní mesta a jarmoku. Mesto už dalo alebo sa chystá opraviť ešte komunikácie na sídliskách Rúbanisko, Uliciach B. Němcovej, M. Rázusa, Novohradskej či Husa.

Pozrite si, ako sa v priebehu niekoľkých týždňom zmenili ulice Slepá a Dr. Herza!

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM