Boris Macko Samospráva

FOTO: Veľké plány na lučeneckom sídlisku: Čo všetko chystá mesto na Rúbanisku?

Obyvatelia lučeneckého sídliska Rúbanisko niekedy poukazujú na to, že si ich vedenie mesta nevšíma. Dočkať by sa však mali aj viacerých zmien!

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Veľké plány na lučeneckom sídlisku: Čo všetko chystá mesto na Rúbanisku?
13
Galéria
Foto: Boris Macko / Zdroj: lucenec.dnes24.sk

Vedenie mesta si ešte v tomto mesiaci preverilo situáciu na sídlisku Rúbanisko I a okolí. Primátorka Lučenca Alexandra Pivková sa priamo v teréne presvedčila, čo najviac trápi obyvateľov spomínanej lokality. Väčšinou ide o nedokončené stavebné práce, poriadok, či opravy komunikácií.

Za posledné tri roky sa doplnili svetlá pri poslednom bytovom dome na Rúbanisku I, nový asfaltový povrch pribudol od Malinovského štvrte ďalej po ulici Podjavorinskej aj pri bloku M od pošty po zákrutu pri garážach. Prebehla aj oprava výtlkov na miestnych komunikáciách, ako aj ďalšie práce a úpravy.

Mesto chystá tento rok aj vyriešenie ďalších problémov. Naplánované je odstránenie kopy zeminy na Smetanovom námestí a stavebnej sutiny pri ulici Chalupku. Rovnako je výzvou aj výstavba ďalších polopodzemných prekrytých kontajnerovísk na Rúbanisku I, ďalšie opravy výtlkov, či oprava už existujúcich odpadkových košov.

Spomenúť ešte možno odvoz betónových kvetináčov od bývalého zeleninového stánku, odstránenie poškodených lavičiek za panelákom s vchodmi 23 až 27, ako aj rekonštrukciu a dobudovanie chodníkov vo vnútrobloku na Rúbanisku I. S prácami sa už začalo a nové chodníky sa už črtajú.

Pozrite si v našej galérii rozostavané chodníky na Rúbanisku I!

V OBRAZOCH: Na Rúbanisku I pracujú na výstavbe chodníkov
13
Galéria
Foto: Boris Macko / Zdroj: lucenec.dnes24.sk
Zdroj: lucenec.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM