Ľubomíra Karmanová Rôzne

FOTO z interiéru: Historická tančiareň v Lučenci dostala nový šat, čo všetko tu nájdeme?

Jedna z historických budov v centre mesta, ktorá v minulosti slúžila ako tančiareň a na spoločenské aktivity mešťanov, v týchto dňoch dostala nový šat. Jej historická tradícia zostane zachovaná presne tak, ako aj pôvodný názov. V tančiarni sa, ale, nebude len tancovať.

Ilustračný obrázok k článku FOTO z interiéru: Historická tančiareň v Lučenci dostala nový šat, čo všetko tu nájdeme?
Zdroj: Dnes24.sk

Nápad zrekonštruovať jednu z historických budov v centre Lučenca prišiel pred tromi rokmi. Od vtedy sa vyvíjal do dnešnej podoby a už onedlho vynovená budova privíta prvých návštevníkov. „Pôvodný nápad vznikol ako snaha o vytvorenie kultúrneho strediska, neskôr pribudla myšlienka o obohatenie v podobe minipivovaru,“ objasnil pôvod zámeru majiteľ prevádzky Pavol Petráš.

Rekonštrukcia historickej budovy nie je ľahká záležitosť, najmä ak sa realizátor projektu snaží o zachovanie historických prvkov, ako v tomto prípade. „Pri rekonštrukcii a zariaďovaní interiéru sme sa snažili spojiť moderné prvky s historickými. Zachovalo sa žiaľ príliš málo informácií a dobových podkladov, takže sme sa museli nechať inšpirovať podobnými budovami z toho istého obdobia,“ vysvetľuje Petráš. Pôvodný účel pivovaru a tančiarne sa nový majiteľ rozhodol zachovať, tak ako aj pôvodný názov na budove.

Prevádzka, ktorá bude slúžiť na kultúrne a spoločenské účely privíta svojich prvých návštevníkov už koncom tohto mesiaca. V nasledujúcom období si tu budú môcť hostia vychutnať množstvo podujatí rôznych žánrov, poskladaných z hudobných a divadelných predstavení, filmového klubu, či cestovateľských prednášok a to všetko pri kvalitnom domácom pive.

„V základnej ponuke bude ležiak, ALE a IPA, neskôr sa zákaznici budú môcť tešiť na rôzne sezónne špeciály,“ prezradil majiteľ prevádzky s tým, že uvarený už majú aj ležiak, no na svoj čas, kým sa dostane k smädným zákazníkom bude ešte musieť vyzrieť.

Foto: Tančiareň a pivovar Franz

Bývalá tančiareň onedlho privíta prvých hostí
14
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM