Ľubomíra Karmanová Správy

FOTO z výchovného koncertu, ktorý mal grády: Lučenskí gymnazisti si vypočuli netradičnú zmes klasiky a popu

Sedieť hodinu na nudnom výchovnom koncerte nie je príjemné pre študentov, ale ani profesorov. Netradičný výchovný koncert, v kombinácii klasických nástrojov s popovými rytmami a počítačovou hudbou má, ale, úplne iné grády.

Ilustračný obrázok k článku FOTO z výchovného koncertu, ktorý mal grády: Lučenskí gymnazisti si vypočuli netradičnú zmes klasiky a popu
Zdroj: Dnes24.sk

Výchovný koncert v dnešnej dobe vôbec nemusí byť nudný. Keď sa vystúpenia zhostia skvelí umelci, ktorí zohľadnia vkus študentov a pridajú moderné prvky, dokážu do hudby vtiahnuť aj najznudenejších pubertiakov. „Od klasiky ku vkusnému popu“ bol názov výchovného koncertu, v ktorom sa predstavili umelci, pod vedením Miriam Kaiser. Skupina hudobníkov sa venuje vlastnej tvorbe a nedávno zaujali žiakov Súkromného gymnázia v Lučenci.

„Hudobnú zostavu tvoria aj profesionálni hráči Slovenského národného divadla a Slovenskej Filharmónie v zložení: violončelo, husle, viola, bicie, jemná elektronika a spev. Pre priblíženie hudobných nástrojov nám umelci predviedli rôzne spôsoby hrania na nich, tremolo, pizzicato, glissando i typický slovenský duvaj,“ vysvetlil riaditeľ gymnázia Radoslav Čičmanec.

Umelci v jemnom aranžmán kombinujú klasické hudobné nástroje a popové rytmy a dopĺňajú ich prvkami počítačovej hudobnej tvorby. Netradičné spojenie je pre mladých ľudí veľmi atraktívne a aj lučenských študentov doslova vtiahlo do diania.

„Naši študenti sa v jednej skladbe mohli interaktívne zapojiť – pohybom, dupaním a tlieskaním podľa dohodnutých znakov, aby sa zvýraznili kontrastné časti skladby a tak spolu vytvorili jedinečnú podobu tanečných častí skladby,“ prezradil niečo z koncertu Čičmanec.

Umelcom odmenili žiaci nielen svojou pozornosťou, ale najmä búrlivým potleskom. Presvedčili sa o tom, že aj výchovný koncert môže mať grády.

Od klasiky k popu: Výchovný koncert, ktorý zaujal
12
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM