Aktualizované Správy

FOTO: Zvieratká v lučeneckej minizoo zrejme niekto otrávil, veterinár je zhrozený

Lamy, kozičky i ovce. Pri pohľade na nevinné zvieratá, ktoré našiel v zúboženom stave veterinár Jaroslav Čermák, sa natíska otázka, či ich niekto úmyselne otrávil.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Zvieratká v lučeneckej minizoo zrejme niekto otrávil, veterinár je zhrozený
Zdroj: Mesto Lučenec

Doslova krutý prvoaprílový žart! Pravé v ten deň sa zvieratká v lučeneckej minizoo našli v zúboženom stave. Najhoršie sú na tom kozičky, ktorým okamžite začali podávať infúzie a naordinoval im antibiotickú liečbu.

V poobedňajších hodinách na tom dobre nebola ani ovca skrutkorohá. Bola slabá, ledva stála na štyroch nohách. Ale dve lamy krotké sú už pravdepodobne mimo nebezpečenstva.

Podľa najnovších informácií chcel zvieratká niekto údajne otráviť nejakou látkou alebo im do výbehu možno hodil plesnivé pečivo.

„Keďže chodím zvieratá pravidelne kŕmiť, hneď mi bolo podozrivé, že kozička nebola na svojom mieste a neprijímala žiadnu stravu. Spala vonku v blate. Ani lamy neboli na tom najlepšie. Tiež sa správali neprirodzene. Museli mať kŕče, keďže boli celé špinavé. Ja len verím, že to niekto nespravil úmyselne. Zdá sa, že aj kozy sa nám podarilo zachrániť, akurát s najväčšou to nevyzerá dobre. Uvidíme, ako liečba zaberie,“ povedal veterinárny doktor Jaroslav Čermák.

O vážnej situácii v parku, ktorý je považovaný za jeden z najkrajších na Slovensku, bola informovaná aj polícia. „Určite bude potrebné prijať opatrenia, aby sa nič podobné v budúcnosti nezopakovalo. V pláne je aj monitorovanie zvierat pomocou bezpečnostného systému,“ dodal Jaroslav Čermák. V závere však nezabudol pripomenúť, aby návštevníci mestského parku nekŕmili zvieratá v minizoo.

Ako nás dnes (4. apríla) informovala vedúca kancelárie primátorky Mária Bérešová, „liečba zabrala a zvieratká sú z najhoršieho von. Ovca a staršia lama majú ešte nasadené lieky, potrebujú dlhší čas na zotavenie.“

Zdroj a foto: Mesto Lučenec

Lučenecká minizoo
9
Galéria
Zdroj: Mesto Lučenec
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM