Rôzne

Francúzski študenti sa pridali k študentom Obchodnej akadémie v Lučenci

Francúzska skupina žiakov je v poradí tretia zahraničná, ktorú vedenie Obchodnej akadémie privítalo na svojej pôde. Našich žiakov čaká prax v medzinárodných firmách.

Ilustračný obrázok k článku Francúzski študenti sa pridali k študentom Obchodnej akadémie v Lučenci
Zdroj: OA Lučenec

Lučeneckú obchodnú akadémiu si minulý školský rok našla cez portál e-Twinning francúzska stredná škola Efagrir Franz – Stock High School France, ktorá vzdeláva študentov v oblasti služieb poskytovaných na vidieku. Vznikla tak zaujímavá spolupráca nielen pre školu a žiakov, ale aj podnikateľské prostredie v okrese.

Spoznávajú Slovensko

Prvýkrát navštívilo vedenie školy s učiteľmi Obchodnú akadémiu v Lučenci začiatkom roka. Nevynechali ani firmy a inštitúcie nášho okresu vhodné pre realizáciu odbornej praxe. Prvý septembrový týždeň už akadémia privítala 15 francúzskych študentov a dvoch učiteľov.

„Štyria študenti vykonávali odbornú prax v Kalinove, konkrétne v zariadení pre seniorov Betánia a v materskej škole. Ďalšie štyri študentky sa pridali k študentom Spojenej školy v Poltári, dve študentky pracovali v Združenom poľnohospodárskom družstve Poltár a zapojili sa do činnosti Združenia GRAND PRIX vo Fabianke. Záhradníctvo Kalonda poskytlo odbornú prax dvom študentom a traja chlapci si vyskúšali prácu v Agro-Ipeľ,“ približuje spoluprácu Kvetoslava Kriváková z Obchodnej akadémie.

Aj Česi

Francúzska skupina žiakov je už v poradí tretia zahraničná skupina, ktorú vedenie lučenskej Obchodnej akadémie privítalo na svojej pôde. V máji tohto roku škola zabezpečila odbornú stáž českým žiakom z partnerskej školy v Novom Jičíne a len pred niekoľkými týždňami dorazili maďarskí žiaci, ktorí sú ešte stále na Slovensku.

V školskom roku 2017/2018 na oplátku vycestujú naši žiaci do Francúzka, kde budú umiestnení v medzinárodných firmách a absolvujú tak svoju odbornú prax. Česká republika sa už stala samozrejmosťou.

Akadémii sa črtá aj ďalšia spolupráca, Kanárske ostrovy. „To je náš nový partner, s ktorým sme nadviazali kontakt a prisľúbil nám spoluprácu v roku 2018,“ informuje Kriváková.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM