Aktualizované Martin Károly Krimi

Ničivý požiar vo fabrike: Pozrite si ZÁBERY priamo z miesta

S ohňom bojovali desiatky hasičov. Ničivý požiar vo fabrike na výrobu elektrických a plynových rúr vo Fiľakove sa hasičom podarilo už dopoludnia zlikvidovať. Pozrite si FOTKY z miesta.

Ilustračný obrázok k článku Ničivý požiar vo fabrike: Pozrite si ZÁBERY priamo z miesta
Zdroj: TASR

Expedičný sklad začal horieť ráno o 5. h. Ako povedal hovorca Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Banskej Bystrici Erik Piater, hasičom sa podarilo zabrániť šíreniu požiaru do výrobných hál, ako aj administratív­nych budov.

Príčiny požiaru zatiaľ nie sú známe. Budú ich vyšetrovať hasičskí znalci, ale aj policajní vyšetrovatelia. „Na mieste zasahovalo spolu 40 profesionálnych hasičov s 18 kusmi cisternovej a výškovej techniky. Hasili aj traja príslušníci závodného útvaru a desať dobrovoľníkov z Fiľakova. Požiar sa podarilo uhasiť tesne pred 11. h a na miesto prišla už aj expertná skupina,“ uviedol Piater.

Hasiči museli pri zásahu používať dýchacie prístroje, pretože celý priestor bol silno zadymený. V expedičnom sklade horeli výrobky zabalené v igelitových fóliách a polystyréne. „Pri požiari nikto neutrpel zranenie a neboli ohrození ani obyvatelia Fiľakova. K výške vzniknutej škody sa teraz nedokážem vyjadriť, pretože ju musia najskôr vyčísliť majitelia fabriky,“ dodal Piater.

Zábery priamo z miesta ničivého požiaru fabriky
4
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM