Ľubomíra Karmanová Rôzne

Hrôzostrašný zážitok ich vyšvihol až k vysnívanému kontraktu v USA: Čo sa vlastne stalo v lučeneckom internáte? VIDEO

Ghost Evidence je názov skupiny piatich mladých Lučenčanov, ktorých uchvátili paranormálne javy. S vidinou nájsť a zdokumentovať niečo nevysvetliteľné sa vybrali aj do bývalého internátu v centre mesta. To, čo tu zažili považujú za najdesivejšie chvíle svojho života.

Ilustračný obrázok k článku Hrôzostrašný zážitok ich vyšvihol až k vysnívanému kontraktu v USA: Čo sa vlastne stalo v lučeneckom internáte? VIDEO
Zdroj: Dnes24.sk

Partiu Ghost Evidence (GE) už mnohým ani netreba predstavovať. Skupina Lučenčanov si po zverejnení svojho prvého paranormálneho dokumentu, okamžite získala množstvo priaznivcov. Ronnie a Martin Goncalves, Stea Málinková, Peťo Baláž a Adam Merašický je pätica mladých ľudí, ktorú dala do kopy túžba vyšetrovať paranormálne javy. Pre niektorých bláznovstvo, pre iných strata času, no pre týchto mladých ľudí seriózna práca.

„Rozhodli sme sa začať sa venovať vyšetrovaniu paranormálnych javov a ako prví založiť takúto skupinu na Slovensku . Ghost Evidence sme oficiálne založili v decembri 2014, našou inšpiráciou bola americká reality show Ghost Adventures. Vyšetrovaniu paranormálnych javov sme sa, však, začali amatérsky venovať už skôr,“ vysvetľuje Ronnie.

Mladí Lučenčania ako partia vyšetrovateľov

Stea je jednou zo zakladateľov GE, je vyšetrovateľka, prieskumníčka a má na starosti propagáciu a sociálny kontakt. „Ako jediná mám od malička skúsenosti s paranormálnymi javmi a vždy som k týmto veciam inklinovala,“ prezrádza o sebe viac jediná baba v partii. Ronnie je líder a hlavný vyšetrovateľ, takže ho vždy postavia do prvej línie. „Väčšinou sa obetujem a idem do najväčších rizík pri vyšetrovaní,“ upresnil odvážny člen GE. Má tiež na starosti technickú stránku GE , tvorbu epizód, réžiu, strih, produkciu.

Džeffo je vyšetrovateľ, taktiež prieskumník a vypomáha aj po technickej stránke. Peťo je vyšetrovateľ a hlavný kameraman GE. „Už pred tým ma paranormálne javy veľmi zaujímali, chodieval som s Martinom na rôzne paranormálne aktívne miesta a tak som zažil svoje prvé skúsenosti,“ prezrádza ďalší z členov skupiny. Martin je externý člen, audio vizuálny technik a producent .

„Vyšetrujeme paranormálne javy. Znamená to, že strávime noc na mieste, kde je výskyt niečoho nadprirodzeného. Naša práca spočíva v tom, že sa snažíme o všetkom paranormálnom, nevysvetliteľnom, zachytiť dôkaz, či už audio, alebo vizuálny. Z každého vyšetrovaného miesta tvoríme epizódy, ktoré zachytávajú naše vyšetrovanie,“ priblížil činnosť skupiny líder Ronnie.

V decembri minulého roku rozbehli svoju činnosť aj prostredníctvom internetu a ich mystické prvé video natáčané práve v Lučenci okamžite uchvátilo množstvo zvedavcov, ale aj fanúšikov paranormálnych javov. „Prvé miesto ktoré sme začali vyšetrovať bol internát v Lučenci. Určite nato nikdy nezabudnem. Tam sa to všetko začalo. Tam sme odštartovali svoju cestu za objavom paranormálneho sveta a určite sa tam ešte raz vrátime,“ spomína na svoj prvý zážitok Ronnie.

Najhrôzostrašnejšie miesto v Lučenci

Čo sa týka odvahy, všetci sú na tom rovnako. Ani Stea, ako jediná predstaviteľka nežného pohlavia, za svojimi odvážnymi kolegami nezaostáva. Za najdesivejšie miesto v Lučenci považujú bývalý internát v centre mesta. "Pre mňa do teraz určite najdesivejší je internát blok C z nášho úvodného Dokumentu. Boli sme tam veľa krát a veľa krát som sa tam dostala do stavu, kedy som si bola istá, že toto už ďalej nezvládnem a musím odtiaľ ujsť, hovorí o hrôzostrašnom mieste Stea.

„Doteraz najdesivejší zážitok sme podľa mňa zažili v bývalom internáte, konkrétne v Bloku C v Lučenci,“ prezrádza Peťo. „Môj najdesivejší zážitok? Hmmm, bolo to v našich začiatkoch, práve v tom starom internáte,“ súhlasí so svojimi parťákmi aj Ronnie.

Všetci sa zhodli na tom, že tento internát je najdesivejší v našom meste. Údajne, tu objavili ducha Anny, ktorú zachytili aj na fotografii. „Po vyšetrovaní som povedala, že to nezvládam a už nikdy nechcem zažiť nič paranormálne,“ približuje strach z tohto miesta Stea.

Najdesivejší zážitok

Pre Steu bol najdesivejším okamihom ten, keď prvý krát uvidela fotografiu ducha Anny. "Uvedomila som si, že sa mi nesníva, že sa skutočne pozerám na fotografiu ducha a stála som tam, bola pri tom. Trvalo pár minút, kým som sa ukľudnila a prestala triasť, hovorí.

„Ostal som v jednej miestnosti sám, robil som nahrávky EVP, snažil som sa nadviazať kontakt. Ostatní ma čakali úplne v inej miestnosti na konci chodby. Bola úplná tma a ja som zrazu počul ako keby niekto ku mne išiel, proste normálne ťažké kroky. Zasvietil som tam kde som ich počul a nikto tam nebol, v tom momente som musel všetkých zavolať pretože som vážne ostal vystrašený,“ opísal návštevu internátu Ronnie.

„Boli sme na treťom poschodí v internáte a Ronnie spolu s Adamom na základe krokov ktoré počuli, zišli na druhé poschodie, kde na Ronnieho skoro spadla stará okenica, od ktorej stál len pár centimetrov. Naštastie sa nám to podarilo zachytiť a môžete to vidieť v našom prvom dokumente,“ spomína na desivý zážitok Peťo.

Veľké ciele

Od začiatku sa GE túži dostať do televízie. „Chceli by sme vysielať svoju vlastnú šou. Kedže v Amerike takéto niečo funguje, tak prečo nie aj na Slovensku?“ uvažuje Ronnie. Práci, ktorú títo mladí ľudia robia, veria a vkladajú do nej všetko.

„My do toho dávame všetok svoj voľný čas. GE je pre nás budúcnosť a samozrejme že sa tým dá aj živiť. Našim najväčším úspechom a takým čerstvým je, že sme sa už dostali do americkej šou TRUE GHOST STORIES, ktorá je vysielaná cez web teslawolfmedi­a.com,“ chváli sa partia svojim úspechom.

Len pred pár dňami podpísali kontrakt a to pre nich znamená cestu za svojim snom. Súčasťou ich práce sa môže stať každý odvážlivec. Momentálne organizujú súťaž pre fanúšikov, kde víťaz dostane možnosť zúčastniť sa vyšetrovania. „Do budúcna plánujeme tiež projekty, kedy na vyšetrovanie zoberieme nejakého záujemcu a tak ľudia budú mať ešte pár príležitostí zažiť s nami vyšetrovanie,“ dodal na záver Ronnie.

Foto: GE

Najhrôzostrašnejšie zážitky skupinky odvážnych Lučenčanov
3
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM