Jakub Forgács Kultúra

Hudba, umenie aj kultúra na jednom mieste. Pri Lučenci zažijeme unikátny festival

Počuli ste už o Udvarte? Festival vo Fiľakove láka ľudí nielen kvalitnými koncertmi, ale aj tvorivými dielňami, zameranými na historickú fotografiu, výtvarné umenie či capoeiru.

Ilustračný obrázok k článku Hudba, umenie aj kultúra na jednom mieste. Pri Lučenci zažijeme unikátny festival
9
Galéria
Zdroj: TASR

Hudobné koncerty, umenie, kultúru i kreatívne programy ponúkne návštevníkom letný festival Udvart, ktorý sa koná v dňoch 7. až 9. júla na dvore Mestského vlastivedného múzea vo Fiľakove v okrese Lučenec. O podujatí informovala Andrea Illés Kósik, riaditeľka Mestského kultúrneho strediska, ktoré podujatie organizuje spolu s Hradným múzeom Fiľakovo.

„Festival láka ľudí nielen kvalitnými koncertmi, ale aj tvorivými dielňami, zameranými na historickú fotografiu, výtvarné umenie či capoeiru. K dispozícii bude i perkusionistický workshop, kováčska dielňa, večerné kino alebo programy pre deti,“ priblížila Illés Kósik a dodala, že garantom podujatia je herečka Vica Kerekes.

Medzi ďalšie lákadlá festivalu podľa riaditeľky patria remeselné pivá, stolný futbal či lezecká stena. „Spomínané aktivity však ešte stále tvoria iba zlomok programu festivalu,“ zakončila Illés Kósik s tým, že viac informácií nájdu záujemcovia na oficiálnej internetovej stránke festivalu.

Pozrite si v priloženej fotogalérii aj krásy Hradu Fiľakovo!

Foto: ilustračné

FOTO: Hrad Fiľakovo bol v minulosti sídlom tureckého "okresu"
9
Galéria
Foto: Boris Macko
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM