Správy

Informačné centrum Europe Direct bude fungovať minimálne do roku 2020

Sieť informačných centier ED je jedným z hlavných nástrojov Európskej únie (EÚ) na informovanie európskych obyvateľov o záležitostiach EÚ.

Ilustračný obrázok k článku Informačné centrum Europe Direct bude fungovať minimálne do roku 2020
Zdroj: TASR

Minimálne do roku 2020 bude vo svojej činnosti pokračovať informačné centrum Europe Direct (ED) v Lučenci, ktoré funguje v priestoroch mestského informačného centra (MIC) v historickej radnici na Ulici Dr. Herza. TASR o tom informovala Michaela Hrnčiarová z MIC.

„Mesto Lučenec uspelo minulý rok v projektovej výzve Zastúpenia Európskej komisie na Slovensku a bolo zaradené do zoznamu partnerov na prevádzkovanie informačných centier ED na obdobie rokov 2018–2020. V meste Lučenec tak bude pokračovať vo svojej činnosti už vytvorené informačné centrum ED,“ konkretizovala Hrnčiarová.

Sieť informačných centier ED je jedným z hlavných nástrojov Európskej únie (EÚ) na informovanie európskych obyvateľov o záležitostiach EÚ, najmä o právach občanov a prioritách EÚ.

Informačné centrá poskytujú ľahký prístup k informáciám o všetkých oblastiach činnosti EÚ, zabezpečujú jej dokumenty a publikácie a sprostredkúvajú kontakty na príslušné organizácie.

Ilustračné foto, TASR

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM