Ľubomíra Karmanová Správy

Janko a Zuzka sa už u niektorých nenosia: TOP 3 najnetradičnejších mien bábätiek v Lučenci!

Fantázii sa medze nekladú a dnešné deti nenosia len mená svojich otcov. Rodičia sa často neváhajú inšpirovať napríklad zahraničnými kalendármi. Aj v Lučenci sa minulý rok narodilo zopár bábätiek, ktoré budú chodiť po svete s nie celkom obyčajnými menami...

Ilustračný obrázok k článku Janko a Zuzka sa už u niektorých nenosia: TOP 3 najnetradičnejších mien bábätiek v Lučenci!
Zdroj: TASR

Rebríčku mien, ktoré si minulý rok rodičia pre svoje ratolesti vyberali najčastejšie, kraľuje dievčenské meno Natália. Ďalšie obľúbené mená pre dievčatká boli Sofia a Nina. Chlapcom najčastejšie rodičia vybrali meno Adam. Množstvo chlapcov dostalo meno Sebastián, alebo Tomáš.

Rodičia sa pri výbere mien pre svoje bábätko nechávajú inšpirovať zahraničnými kalendármi, ale neváhajú ratolesť pomenovať aj po obľúbenom hrdinovi z telenovely.

Zopár malých Lučenčanov, narodených v roku 2014, bude svojich menovcov hľadať len ťažko. Niektorí rodičia vybrali pre svoje potomstvo naozaj netradičné mená. Na matrike v Lučenci zaevidovali pracovníčky bábätká s menom Aida, Csenge, alebo Tejumola. Najnetradičnejšie chlapčenské mená zapísané do matriky boli Bendegúz, Francesco, či Izmael.

Prečítajte si aj: Mamičky hodnotili pôrodnice a takto to dopadlo: Pozrite ako skončila tá v Lučenci!

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM