Jakub Forgács Kultúra

Jedinečná príležitosť pre čitateľky. Do Fiľakova mieri známa autorka ženských románov

Petra Nagyová-Džerengová je medzi čitateľmi známym pojmom. Zaujíma vás, ako sa spisovateľka dostala k beletrii a ako vie skĺbiť rodičovstvo a prácu?

Ilustračný obrázok k článku Jedinečná príležitosť pre čitateľky. Do Fiľakova mieri známa autorka ženských románov
9
Galéria
Zdroj: TASR

Beseda so spisovateľkou Petrou Nagyovou-Džerengovou je ďalším zo série podujatí Od fantasy k toxikológii, v rámci ktorej si čitatelia vo Fiľakove v okrese Lučenec môžu počas niekoľkých mesiacov vybrať zo širokej ponuky prednášok a besied rôznych žánrov. Ako informovala Viktória Tittonová, riaditeľka Hradného múzea Fiľakovo, beseda sa koná 15. februára o 16:30 v Mestskej knižnici.

„Známa autorka ženských románov porozpráva o svojom titule Nepýtaj sa, kde som. Čitatelia sa tiež dozvedia, ako sa spisovateľka dostala k beletrii, čo ju viedlo k písaniu ženských románov a detských kníh a ako vie skĺbiť rodičovstvo a prácu,“ uviedla riaditeľka.

Podujatia série Od fantasy k toxikológii sa začali v septembri minulého roka a vo Fiľakove sa počas nich predstavil napríklad autor fantasy a historických detektívok Juraj Červenák, cestovateľ Michal Chmeliar či spisovateľ Zoltán Szászi. Poslednou zo série bude beseda s maďarským toxikológom Gáborom Zacherom.

Pozrite si aj majestátny Hrad Fiľakovo v priloženej fotogalérii!

Foto: ilustračné

FOTO: Hrad Fiľakovo bol v minulosti sídlom tureckého "okresu"
9
Galéria
Foto: Boris Macko
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM