Jakub Forgács Rôzne

Jubilejné meranie síl hasičov kraja. Lučenecké želiezka v ohni jasne dominovali

Výkony podávajú nielen pri požiaroch a záchrane životov. Hasičov Banskobystrického kraja čakalo veľké športové zápolenie. A výsledky Lučenčanov vás zaiste potešia!

Ilustračný obrázok k článku Jubilejné meranie síl hasičov kraja. Lučenecké želiezka v ohni jasne dominovali
Zdroj: TASR

Krajské riaditeľstvo Hasičského a záchranného zboru v Banskej Bystrici usporiadalo už XX. ročník Krajskej súťaže hasičských jednotiek v hasičskom športe. Uskutočnila sa v priestoroch Okresného riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Banskej Bystrici a v areáli štadióna VŠC Dukla Banská Bystrica.

Slávnostne otvorenie súťaže sa uskutočnilo v areáli Okresného riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Banskej Bystrici za prítomnosti poslankyne NR SR Jany Laššákovej, riaditeľa KR HaZZ v Banskej Bystrici plukovník Dušana Sľúku. „Po otvorení súťažiaci plnili disciplínu „výstup do 4. podlažia cvičnej veže“. Následne ešte pred poludním sa pokračovalo v súťažných disciplínach v areáli štadióna VŠC Dukla Banská Bystrica,“ uviedol krajský hovorca hasičov Erik Piater.

„Zároveň počas súťaže bolo odovzdaných 20 protipovodňových vozíkov pre obce v Banskobystrickom kraji. Odovzdávania sa zúčastnil generál Alexander Nejedlý, prezident Hasičského a záchranného zboru, Vendelín Horváth – generálny sekretár Dobrovoľnej požiarnej ochrany SR, riaditeľ KR HaZZ v Banskej Bystrici plukovník Dušan Sľúka ako aj ďalší zástupcovia Hasičského a záchranného zboru a Dobrovoľnej požiarnej ochrany SR,“ pokračoval hovorca.

Krajské riaditeľstvo Hasičského a záchranného zboru v Banskej Bystrici ocenilo výsledky dosiahnuté v jednotlivých disciplínach hasičského športu a riaditeľ KR HaZZ v Banskej Bystrici Dušan Sľúka odovzdal ocenenia:

  • v súťaži jednotlivcov v disciplíne výstup do 4. podlažia cvičnej veže, v ktorej sa na prvom mieste umiestnil Michal Marcinek z OR HaZZ v Lučenci, na druhom mieste Ľubomír Lőrinčík z OR HaZZ v Lučenci a na treťom mieste Ján Macko z OR HaZZ vo Veľkom Krtíši;
  • v súťaži jednotlivcov v disciplíne beh na 100 m s prekážkami, v ktorej sa na prvom mieste umiestnil Ľubomír Lőrinčík z OR HaZZ v Lučenci, na druhom mieste Marek Derdák z OR HaZZ v Revúcej a na treťom mieste Michal Marcinek z OR HaZZ v Lučenci;
  • v dvojboji jednotlivcov, v ktorej sa na prvom mieste umiestnil Ľubomír Lőrinčík z OR HaZZ v Lučenci, na druhom mieste Michal Marcinek z OR HaZZ v Lučenci a na treťom mieste Ján Macko z OR HaZZ vo Veľkom Krtíši;
  • v súťaži družstiev za celkové výsledky dosiahnuté v hodnotení všetkých disciplín, v ktorej sa na prvom mieste umiestnilo súťažné družstvo z OR HaZZ vo Veľkom Krtíši, na druhom mieste súťažné družstvo z OR HaZZ v Lučenci a na treťom mieste súťažné družstvo z OR HaZZ v Revúcej.

Čítajte tiež:

Toľko krásy na jednom mieste sa bežne nevidí. Lučenčanka v boji o titul Fotomodelka Európy

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM