Boris Macko Rôzne

Kam utiecť v tropických horúčavách? 5 miest v Lučenci a okolí, ktoré vás schladia

Letné prázdniny ešte ani nezačali a už na nás útočia horúčavy. Prinášame 5 tipov, ako sa ochladiť pri stúpajúcich teplotách. Netreba vôbec chodiť ďaleko!

Ilustračný obrázok k článku Kam utiecť v tropických horúčavách? 5 miest v Lučenci a okolí, ktoré vás schladia
Foto: Boris Macko

Ortuť na teplomeroch ukazuje posledné dni teploty nad 30 stupňov. Počas horúčav si treba dávať pozor na zvýšenú aktivitu, dodržiavať pitný režim a vyhýbať sa priamemu slnku. Naša redakcia si posvietila na aktivity, ktoré sľubujú príjemný zážitok aj v tých najväčších horúčavách.

LETNÉ KÚPALISKO LUČENEC

Kúpalisko v Lučenci je otvorené už od 27. mája, ponúka klasický plavecký, ale aj detský bazén. Kto by si v horúčave chcel predsa len zašportovať, môže využiť volejbalové ihrisko. Možno si tu zahrať aj badminton či zaskákať na trampolíne. Kúpalisko otvára svoje brány každý deň o 9:00 a zatvára o 19:00.

AQUAPARK NOVOLANDIA

Od nášho mesta je čoby kameňom dohodil, ponúka vo svojich štyroch bazénoch kúpanie v termálnej vode. V tomto roku pribudlo aj wellness. Samozrejmosťou je zázemie v podobe piatich bufetov, Lobby baru, Beach baru a stánku so zmrzlinou. Otvorené je každý deň od 10.00 do 22.00.

VODNÁ NÁDRŽ RUŽINÁ

Kto uprednostňuje prírodné vodné plochy, môže ísť na Ružinú, ktorá je od Lučenca vzdialená zhruba 18 kilometrov. Patrí medzi najteplejšie vodné nádrže na Slovensku. Dá sa tu nielen kúpať, ale aj surfovať. Ďalej je tu aj možnosť požičať si vodný bicykel, alebo čln. Sú tu aj volejbalové ihriská, tenisové kurty aokruh okolo priehrady zase vyhovuje cyklistom. Okolité lesy ponúkajú možnosti turistiky a rybárčenia.

PRIEHRADA ĽADOVO

Nemožno ju obísť, veď je prakticky súčasťou mesta. V súčasnosti je to síce viac o rybároch ako o kúpaní, no aj tak ide o obľúbené oddychové miesto Lučenčanov. Mesto tu vybudovalo ohniská, detské ihriská, basketbalový kôš, dá sa tu zahrať aj volejbal a stolný tenis.

MESTSKÝ PARK LUČENEC

Jeden z úkrytov pred tropickým teplom máme rovno pod nosom. Mestský park je vďaka svojej rozlohe a veľkosti stromov zárukou, že tu nájdeme dosť tieňa. Navyše je tu jazierko a malá zoo. Nechýba ani reštaurácia a možnosť zacvičiť si pod holým nebom.

Čítajte tiež:

Víkend v Lučenci netreba presedieť doma. Pestrá ponuka akcií v meste a okolí

FOTO: Každý bojuje s horúčavami po svojom. Kuriózny záber z lučeneckého par­ku

Foto: ilustračné

Krásy Mestského parku v Lučenci zachytené v OBRAZOCH
11
Galéria
Foto: Boris Macko / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM