Boris Macko Samospráva

Kedy sfunkčnia semafory na rušnej križovatke v Lučenci? Mesto prezradilo termín

Na známej lučeneckej križovatke už niekoľko mesiacov nefunguje svetelná signalizácia. Mesto sa do opravy pustilo samo. Kedy sa však dočkajú vodiči?

Ilustračný obrázok k článku Kedy sfunkčnia semafory na rušnej križovatke v Lučenci? Mesto prezradilo termín
Foto: Boris Macko / Zdroj: Dnes24.sk

O nefungujúcich semaforoch na križovatke ulíc T.G. Masaryka, Vajanského a Kármána sme už viackrát písali. Hoci mesto vyzývalo na opravu semaforov Slovenskú správu ciest aj samosprávny kraj, obe inštitúcie poukázali an to, že svetelnú signalizáciu má v správe mesto. Nakoniec vedenie mesta rozhodlo, že ich nakoniec opraví samo.

Čítajte tiež: Kocúrkovo okolo semaforov v Lučenci pokračuje. Dokedy budú blikať?

Čo sa týka sfunkčnenia cestnej svetelnej signalizácie na križovatke – cesta I/75 Ul. T. G. Masaryka, J. Kármána, cesta II/585 Ul. Vajanského a miestna komunikácia Ul. Begova, mesto Lučenec po zabezpečení vykonania technickej kontroly a stanoviskách dotknutých orgánov zabezpečí vo 4. kvartáli roku 2016 sfunkčnenie vyššie uvedenej CSS. Na technickom riešení a sfunkčnení semaforov sa v tejto dobe pracuje," uviedla hovorkyňa mesta Michaela Hrnčiarová.

Inými slovami chce mesto sfunkčniť semafory do konca tohto roka. Výhodou je, že budú fungovať po novom. Interval zelenej vlny sa bude meniť podľa toho, z ktorého smeru bude prichádzať najviac áut.

Pozrite si križovatku s nefungujúcimi semaformi v našej fotogalérii!

Čítajte tiež: NOVINKA na známej križovatke v Lučenci. Semafory zasvietia, ale so zmenou

V OBRAZOCH: Nefungujúce semafory majú konečne zablikať
14
Galéria
Foto: Boris Macko
Zdroj: lucenec.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM