Stanislav Černák Správy

Kvôli výstavbe cesty R2 nastanú zmeny: Veľké práce v areáli autobusovej stanice!

Momentálne spôsobuje výstavba rýchlostnej cesty R2 viac obmedzení, ako úžitku. Výsledný efekt však bude prospešný pre všetkých. Na ľudí však ešte predtým čakajú dočasné zmeny.

Ilustračný obrázok k článku Kvôli výstavbe cesty R2 nastanú zmeny: Veľké práce v areáli autobusovej stanice!
Zdroj: Dnes24.sk

V súvislosti s výstavbou rýchlostnej cesty R2 v úseku Pstruša – Kriváň, čakajú najmä na obyvateľov Detvy dočasné zmeny, na ktoré si budú musieť zvyknúť. Dotknú sa naviac autobusovej stanice v Detve. „Výstavba rýchlostnej cesty R2 Pstruša – Kriváň sa od augusta najviac dotkne obyvateľov počas realizácie preložky cesty I/50 v priestore autobusového nástupišťa a rekonštrukcie samotného nástupišťa SAD, vrátane súvisiacich preložiek inžinierskych sietí,“ ozrejmil aktuálne zmeny Peter Bednárik z Dopravoprojektu Zvolen.

V 5. etapách

Detviansku radnicu informoval projektant Bednárik aj o tom, že z pohľadu zabezpečenia verejnej premávky na ceste I/50 a na autobusovom nástupišti bude realizácia tohto dopravného uzla prebiehať v piatich etapách v súlade s projektovou dokumentáciou dočasného dopravného značenia schválenou krajským dopravným inšpektorátom. Výsledkom bude preložka cesty I/50 na úseku približne 380 metrov vrátane novej okružnej križovatky spoločne s novým autobusovým nástupišťom.

R2 Detve pomôže

„Mesto Detva sa z výstavby úseku R2 Pstruša – Kriváň teší. Nová rýchlostná komunikácia, okrem zrýchlenia dopravy a väčšej bezpečnosti obyvateľov, umožní príchod nových investorov, o ktorých Detva dosiaľ prichádzala kvôli chýbajúcemu napojeniu na diaľničnú sieť,“ povedal primátor Detvy Ján Šufliarský.

„Rýchlostná komunikácia priblíži región okolo Detvy k už existujúcej sieti diaľnic a rýchlostných ciest a vytvorí podmienky pre pohodlnejšiu a bezpečnejšiu dopravu,“ doplnil detvianskeho primátora hovorca Národnej diaľničnej spoločnosti Michal Fúrik.

Všetko podľa plánu

Ako nás ďalej informovala hovorkyňa Detvy Zuzana Juhaniaková, Mestský úrad v Detve dostal ešte v júli stanovisko, že práce na výstavbe R2 v úseku Pstruša – Kriváň prebiehajú podľa harmonogramu bez výraznejších odchýliek.

„Úpravy autobusovej stanice by mohli byť hotové do konca novembra 2014. Práce v mieste autobusovej stanice budú prebiehať v rovnakom čase ako práce na plánovanej okružnej križovatke Detva. Pokiaľ ide o mimoúrovňovú križovatku Detva, tu by stavebné práce nemali mať výraznejší dopad na život obyvateľov v meste,“ informovala hovorkyňa Strabagu, Edita Novotná.

A ako ďalej uviedla Novotná, práce na oceľovom moste medzi Detvou a Kriváňom už prebiehajú, pričom zhotoviteľ R2 v tomto roku ani tu nepredpokladá žiadne obmedzenie pre osobnú dopravu. Ak chcete vidieť, ako prebiehajú práce na výstavbe tejto rýchlostnej cesty z vtáčej perspektívy, kliknite sem!

Foto: ilustračné (print screen youtube)

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM