Eva Drugdová Kultúra

Letný ťahák pre milovníkov hudby: Podrobný ZOZNAM festivalov v Banskobystrickom kraji

Trávite v lete radi víkendy pod holým nebom a za prítomnosti skvelej hudby? Ponúkame vám prehľad hudobných festivalov, ktoré si užijete v našom kraji.

Ilustračný obrázok k článku Letný ťahák pre milovníkov hudby: Podrobný ZOZNAM festivalov v Banskobystrickom kraji
5
Galéria
Foto: Ľubomír Hudačko

Urpín Fest 2017

7. – 9 . júla 2017, Banská Bystrica – Šalková

Už najbližší víkend sa pod Urpínom budete môcť zabaviť na punkovom festivale, na ktorom predvedú svoje hudobné umenie The Exploited, Resistance ZZ, Total chaos, Konflikt, Vlastný názor či Načo názov.

Udvart

7. – 9 . júla 2017, Mestské vlastivedné múzeum vo Fiľakove

Hudobné koncerty, umenie, kultúru i kreatívne programy ponúkne návštevníkom letný festival Udvart, ktorý sa koná v dňoch 7. až 9. júla na dvore Mestského vlastivedného múzea vo Fiľakove v okrese Lučenec.

Country Festival 2017

14. – 15. júla 2017, Kokava nad Rimavicou

Country festival 2017 je medzinárodný hudobný festival pre celú rodinu zameraný na žánre country, bluegrass, folk, akustická hudba a príbuzné žánre. Na piatkový festivalový večer je pripravená veľkolepá párty Twentyfive Rádia Express s Julom Viršíkom, ktorá odštartuje o 21:00 hodine. Kvalitný hudobný program vám predvedú Michal Tučný Revival, Maxim Turbulenc, LCB, Pacipacifik, Túlaví Vlci, Colorado a mnoho ďalších účinkujúcich. Počas víkendu sa bude diať tiež kopec sprievodných podujatí a súťaží, ktorých sa môžete zúčastniť.

Country stopa

14. – 15. júla 2017, Dudince

Priaznivci country sa môžu tešiť na 15. ročník Country stopy, ktorá sa uskutoční na amfiteátri v Dudinciach. Programom vás bude sprevádzať zabávač Richard Vrablec a o hudobnú nádielku sa postarajú mnohé kapely. Nebude chýbať Michal Tučný revival, Ploštín Punk, Pacipacifik, ale aj Lojzo, Allan Mikušek, či Pavel Helan.

T-F Pramene

14. – 15. júl 2017, Sklené Teplice

Tramp folkový festival amatérskych muzikantov bude vypĺňať júlový víkend v Sklených Tepliciach. Predstavia sa vám Jasoň, Igor Moško, Tomáš Pohorelec, Zverzia a mnohí ďalší. Moderovať a uvádzať kapely bude Rado Junas. Príďte sa zabaviť a zoznámiť možno s nie až tak populárnymi hudobníkmi.

Gothoom Open Air Fest 2017

20. – 22. júla 2017, Revištské Podzámčie

Neďaleko Žarnovice na vás v júli čaká jedinečný metalový festival Gothoom, ktorý je orientovaný na najtvrdšie hudobné žánre. Jeho ôsme pokračovanie sa bude konať v Revištskom Podzámčí. Môžete sa tešiť okrem iného aj na Krisiun, Morgoth, Mgla, Kraanium, Leprous, Blood Red Throne, Ancient, Shape Of Despair, Dead Congregation či Root.

Ródeo Muráň 2017

21. – 22. júla 2017, Muráň

V Muráni sa bude konať najväčšie a najstaršie ródeo v Európe. V piatok podvečer sa predstaví Vodopád, Paľa Hammela, Gladiátor a na záver vás čaká Oldies párty. Sobotný program začne už doobeda ródeo súťažami, no a večer bude opäť plný hudby. Príde Michal Tučný revival, Kandráčovci, Horkýže Slíže, Helenine oči a nebude chýbať ani Country bál.

Hradby samoty 2017

21. – 22. Júla 2017, Jelšava

Festival experimentálnej audio-vizuálnej tvorby Hradby samoty sa bude konať v Jelšave.Ide o tematicky zamerané a audiovizuálne projekty dotýkajúce sa hudobných žánrov ako dark ambient, dark folk, drone, industrial, noise. Myšlienkou festivalu je spojiť tieto žánre s tajomnou atmosférou pamiatok poznačených zubom času. Kaštieľ Coburgovcov privíta Bios, Rez Epo, Dead Janitor, Blues For The Redsun, Vrtačky Po Desáté Hodině, Maraki, Samčo, Brat Dážďoviek, 900piesek & 777 Babalon, The Blackwood Incident. Nebude chýbať ani vizuálne umenie a výstavy.

Sitno Blues

28. – 30. júla 2017

Sitno Blue je hudobno – kultúrne podujatie s medzinárodnou účasťou hudobníkov a diváckej obce. Podujatie je určené pre jednotlivcov aj rodiny. Môžete sa tešiť na množstvo super muziky, workshopy, jarmok remesiel, jarmok kulinárskych špecialít, sprievodné programy a športové aktivity. O program sa postará Iné Kafe, Dorrey Lin Lyles & Johnie Shepperd Band, Korben Dallas, Rene Lacko & DownTown Band, Medial Banana, Gingerhead, Kiero Grande, N3O Akustika, Arzén a iní.

The Legits Blast Festival

29. júla 2017, Europa Shopping Center Banská Bystrica

Ak patríte medzi fanúšikov hip hop kultúry, nepremeškajte jedinečnú príležitosť zažiť atmosféru najmedzinárod­nejšieho festival na Slovensku The Legits Blast, ktorého sa každoročne zúčastnia návštevníci z vyše 70 krajín celého sveta. Čaká vás bohatá nádielka od domácich a zahraničných hudobných interpretov a DJov v outdoor areáli bystrickej Europy. Celým dňom vás na mikrofóne bude sprevádzať Osťo.

Festival Atmosféra 2017

4. – 5. august 2017, Hontianske Nemce

V auguste na vás čaká multižánrové rodinné podujatie, a to len kúsok od dedinky Hontianske Nemce. Na správnu atmosféru vás naladia rôzne kapely, vystúpenia, divadlá, workshopy, premietania, diskusie, handmade market a kopec skvelých aktivít. Príďte sa zabaviť do areálu futbalového ihriska!

City Fest 2017

5. augusta 2017, Žiar nad Hronom

V sobotu 5. augusta sa v Parku Štefana Moysesa uskutoční 12. ročník mestského festivalu CityFest. Okrem slovenských speváckych hviezd sa na ňom predstavia aj domáci hudobníci a opäť sa rozdajú ceny Zlatý klinec, ktoré sú určené domácim umelcom. Príde Katka Knechtová, No Name, Adam Ďurica, Iné Kafe, S hudbou vesmírnou či Róbert Mikla. Máte sa teda na čo tešiť.

Zvuk for Štiavnica

17. – 19. august 2017, Banská Štiavnica

Na mapu slovenských festivalov sa po ročnej pauze vracia jazz-fusion festival Zvuk for Štiavnica. V auguste opäť prinesie do Banskej Štiavnice kvalitnú hudbu v žánroch jazz, fusion, crossover, súčasná hudba, world music a iné. Tento rok koncerty odznejú nielen v baroch a kaviarňach, uliciach žijúcich spontánnosťou, v Kultúrnom centre ale aj v nespútanej prírode. No a predstavia sa vám slovenskí a zahraniční interpreti ako Anna Gadt New Inspiration, European Mantra, Aftertee, Ľubo Šamo Project, Sisa Fehér & Fehero Rocher, Ivana Mer a ďalší.

More Than Fest 2017

18. – 19. augusta 2017, Zvolenská Slatina

Futbalové ihriská vo Zvolenskej Slatine sa otvoria pre medzinárodný rockový a metalový festival, ktorý privíta 30 kapiel. Medzi nimi nebude chýbať napríklad Aint, Alkehol, Bastard, Civil War, Eufory, Kobra and the Lotus, Mad Frequency, Powerwolf, Queenmania, Tristana či Wintersun.

Foto: ilustračné

V OBRAZOCH: Letné festivaly
5
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM