Ľubomíra Karmanová Správy

Listy, básne, aj rukopisy Štúra: Nevšednou výstavou chcú zaujať aj študentov

Výstavu drobných fragmentov a výňatkov zo života Ľudovíta Štúra pri príležitosti jeho narodenia pripravili v priestoroch Domu Matice Slovenskej v Lučenci. Touto pútavou výstavou chcú organizátori osloviť najmä študentov.

Ilustračný obrázok k článku Listy, básne, aj rukopisy Štúra: Nevšednou výstavou chcú zaujať aj študentov
Zdroj: TASR

Výstavu venovanú Ľudovítovi Štúrovi otvoria v stredu (7.10.) o 16.00 h v priestoroch Domu Matice slovenskej (DMS) v Lučenci. Ako uviedla riaditeľka DMS Alena Rezková, výstavu sa rozhodli zorganizovať počas Roku Ľudovíta Štúra pri príležitosti 200. výročia jeho narodenia.

„Výstava je vlastne zmesou drobných fragmentov a výňatkov z jeho života. Pozostáva z panelov, na ktorých sú uvedené krátke úryvky Štúrovych básní, jeho reč na Uhorskom sneme v roku 1848 a tiež ukážky jeho listov a rukopisu,“ priblížila podstatu výstavy riaditeľka.

Návštevníci však uvidia aj digitálne reprodukcie obrazov, ktoré zachytávajú Štúrovu podobu. Týmto podujatím chcú v Lučenci špeciálne osloviť mladých ľudí. „O výstave sme informovali miestne školy, keďže si myslíme, že žiaci sa na Štúra môžu pozrieť inou, pútavejšou formou, než boli doteraz zvyknutí,“ povedala Rezková. Návštevníci si výstavu budú môcť pozrieť do 23. októbra.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM