Ľubomíra Karmanová Správy

Lučenčan Milan Chudjak zachytil škótske stavby z inej perspektívy: Výstavu fotografií teraz prezentuje verejnosti

Milan Chudiak už niekoľko rokov žije v Škótsku. Zaujala ho tunajšia architektúra, ktorú sa z rôznej perspektívy snažil zachytiť vo svojich fotografiách. Lučenčanom v týchto dňoch prostredníctvom svojej výstavy priblíži významné stavby Škótska.

Ilustračný obrázok k článku Lučenčan Milan Chudjak zachytil škótske stavby z inej perspektívy: Výstavu fotografií teraz prezentuje verejnosti
Zdroj: TASR

Výstavu fotografií architektúry Škótska otvorili v priestoroch Domu Matice slovenskej (DMS) v Lučenci. Ako informovala riaditeľka DMS Alena Rezková, výstava bude sprístupnená do 11. novembra a návštevníci uvidia celkovo 28 farebných aj čiernobielych fotografií.

„Vo Veľkej Británii sa v súčasnosti nachádza mnoho Slovákov, preto sme chceli tunajším ľuďom trochu priblížiť toto prostredie, kde žijú a pracujú naši krajania,“ vysvetlila zámer Rezková.

Dodala, že autorom fotografií je Lučenčan Milan Chudjak, ktorý niekoľko rokov žije v Škótsku a ide už o jeho druhú autorskú výstavu v DMS. „Tematicky je zameraná na architektúru Škótska a jeho významné stavby. Na záberoch sú zobrazené mosty a rôzne budovy, medzi ktorými nechýba ani škótsky parlament. Autor využíva pri fotografovaní zaujímavé pohľady a približuje tieto stavby z inej perspektívy, než je bežné,“ priblížila riaditeľka.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM