Boris Macko Samospráva

Lučenčania dostali jedinečnú príležitosť. Môžu navrhnúť čo s peniazmi mesta

V mnohých mestách a obciach majú obyvatelia často oprávnený pocit, že do chodu samosprávy veľmi nemôžu zasahovať. Nie vždy to tak musí byť.

Ilustračný obrázok k článku Lučenčania dostali jedinečnú príležitosť. Môžu navrhnúť čo s peniazmi mesta
Foto: Boris Macko

Vedenie Lučenca sa rozhodlo, že umožní obyvateľom mesta pripomienkovať jednu z najhlavnejších súčastí fungovania samosprávy – rozpočet. A to na niekoľko rokov dopredu. Môže tak urobiť ktokoľvek a prakticky kedykoľvek.

„Mesto Lučenec začína v mesiaci september s prípravami programového rozpočtu na roky 2017, 2018 a 2019. Na základe toho upozorňujeme na možnosť podieľať sa na príprave rozpočtu na rok 2017 a výhľadovo aj roky 2018 a 2019 a to predložením návrhov a požiadaviek prostredníctvom poslancov za príslušný volebný obvod,“ informoval Ján Šnúrik z mestského úradu.

Kto by mal záujem využiť túto možnosť, môže tak spraviť do 30. septembra 2016. „Svoje písomné návrhy prípadne môžu vhodiť do schránky pre podnety občanov mesta Lučenec na prízemí budovy mestského úradu,“ dodal Šnúrik s tým, že ďalšou možnosťou je predložiť svoje pripomienky na oddelení ekonomiky a mejtku, prípadne v podateľni.

Čítajte tiež:

FOTO: V centre Lučenca vymenia vlajky. Aký má na to mesto dôvod?

Do Lučenca mieri vzácna návšteva. Ľudia sa stretnutnú s prezidentom Kis­kom

Foto: ilustračné

V OBRAZOCH: Leto v uliciach Lučenca
8
Galéria
Foto: Boris Macko
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM