Ľubomíra Karmanová Rôzne

Lučenčania pôsobiaci v hlavnom meste bez servítky: Tieto veci nám v Lučenci v porovnaní s Bratislavou najviac chýbajú!

Hoci sa narodili v srdci Novohradu, za prácou alebo štúdiom odišli do Bratislavy. Mnohí Lučenčania opúšťajú naše mesto a aj keď ich srdce zostáva doma, nemenili by. Pozrite sa, čo im najviac chýba v Lučenci a našli to práve v hlavnom meste.

Ilustračný obrázok k článku Lučenčania pôsobiaci v hlavnom meste bez servítky: Tieto veci nám v Lučenci v porovnaní s Bratislavou najviac chýbajú!
Zdroj: Dnes24.sk

Kultúra

Mnohí Lučenčania sa sťažujú na to, že sa v Lučenci nič nedeje. Aj keď v meste sa konajú rôzne podujatia, na hlavné mesto sa malý Lučenec predsalen nechytá. „V Lučenci zdochol pes. Žijem v Bratislave už 8 rokov, rád chodím na koncerty a v Lučenci by mi možnosti hlavného mesta chýbali,“ myslí si Roman. Jeho názor zdieľa aj Viktória, ktorá v Bratislave študuje. „V Bratislave žijeme celý týždeň, výstavy, koncerty, divadlo. Keď prídem domov nie je veľmi kam ísť. Neplánujem sa sem po skončení školy vrátiť,“ vysvetľuje.

Pracovné príležitosti

„Bohužiaľ, musel som z Lučenca odísť za prácou. Mám to tu síce rád, mám tu rodinu, priateľov, ale v Lučenci som nemal šancu nájsť si prácu. Bol som niekoľko rokov nezamestnaný a musel som odísť, ak som nechcel trčať navždy na úrade práce,„ myslí si Fero. "Mám vyššie ambície, ako robiť niekde pri páse, takže som nemal inú možnosť, len odísť z Lučenca. Tu nie je veľmi na výber z pracovných ponúk. Je to smutné, že ľudia musia takto odchádzať z domova,“ podotkol Roman.

Obchodné centrá

„Rada nakupujem, v Lučenci veľká ponuka nie je. V Bratislave je väčšia konkurencia a aj ceny sú tým pádom nižšie. Myslím, že Lučenec nevytrhne ani nové nákupné centrum. Lučenčania nemajú veľa peňazí na utrácanie a tí čo majú, idú radšej nakupovať inde,“ domnieva sa Karin, ktorá žije v Bratislave dva roky.

Anonymita

„Lučenec je príliš malý, každý každého tu pozná. Minimálne z videnia registrujete každého. Stávalo sa mi tu, že k mame sa donieslo, v ktorom podniku sme sedeli, alebo že som nepozdravila nejakú susedu,„ sťažuje sa Simona. "V Bratislave mám pokoj. V Lučenci každý o vás všetko vie. Tu si ma nikto nevšíma. Aj keď na druhej strane, tu vás nepozdravia ani na chodbe činžiaku, v Lučenci je to iné,“ dodáva.

Viac v peňaženke

„Platy v Lučenci a v Bratislave sa nedajú porovnať. Pracoval som na rovnakej pozícii v Lučenci, ale taký plat som nemal. Je pravda, že náklady na bývanie sú tu o niečo drahšie, ale zase potraviny sú lacnejšie a keď nakúpite v nákupných centrách v akciách, tak sú tu tiež výhodnejšie ceny, ako v Lučenci," spomenul Roman.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM