Boris Macko Kultúra

Lučenčania, značte si do mobilov a kalendárov: TOP 10 akcií počas októbra

Robíte si plány na najbližšie týždne? Zozbierali sme pre vás najzaujímavejšie akcie, ktoré zažijete v Lučenci a okolí počas októbra. Stačí si len vybrať!

Ilustračný obrázok k článku Lučenčania, značte si do mobilov a kalendárov: TOP 10 akcií počas októbra
Zdroj: Dnes24.sk

TIMRAVINÝM CHODNÍČKOM

1.10. 2016 od 8.00, Gymnázium B. S. Timravy Lučenec, obce Polichno a Ábelová

Už po 25. krát sa literárni nadšenci vyberú na poznávaciu cestu po stopách poprednej slovenskej dramatičky a spisovateľky. Začne o 8.00 literárnym pásmom pred Gymnáziom B.S. Timravy v Lučenci. O 8.30 nasleduje odchod autobusom spred gymnázia do Polichna a Ábelovej 25. ročník Timravin chodníček. Organizátorom je Dom Matice slovenskej v Lučenci.

KNIHY LÁMU BARIÉRY

3.10. a 17.10. 2016, Novohradská knižnica Lučenec

Pokiaľ neviete, čo je dekupage a čo presne to znamená, nevadí. Stačí, ak prídete na jednu z tvorivých dielničiek venovanú tejto technike. Čaká vás zdobenie keramických črepníkov servítkovou technikou. Hlavnou témou budú samozrejme jesenné motívy.

MALIAR LUČENCA

6.10. 2016 o 16.00, Novohradské múzeum a galéria Lučenec

Vernisáž výstavy diel Františka Gyurkovitsa bude začiatkom októbra, no výstava potrvá až do 4.12. 2016. Rodák z Budapešti, ktorý dlhšiu dobu žil a tvoril v Lučenci urobil mestu službu aj tým, že namaľoval portréty mestských hodnostárov.

RICHARD MÜLLER & BAND – TO NAJLEPŠIE TOUR 2016

8.10. 2016 o 19.00, Synagóga Lučenec

Richard Müllera netreba zvlášť predstavovať. Teraz máte možnosť vychutnať si najlepšie skladby jeho kariéry! Veľké Česko – Slovenské turné nabité tými najväčšími „peckami“ uznávaného Slovenského speváka!

TKANIE ZÁLOŽIEK

15.10. 2016 od 14.00, Novohradské osvetové stredisko Lučenec

Jesenné tvorivé dielne pokračujú aj naďalej. Tentoraz ide o výrobu záložiek tkaním na papierovej forme. Osvetové stredisko pozýva nielen rodiny s deťmi, ale aj celú širokú verejnosť.

JAZZOVÉ LÍSTIE

21.10. 2016 o 18.00 His­torická radnica Lučenec

Priatelia, koniec októbra sa v našom Lučenci ponesie v znamení jazzu. Tento hudobný štýl má sviatok má v Lučenci tradične koncom októbra. Jazzové lístie je známe účasťou špičkových skupín aj sólo umelcov zo Slovenska a zahraničia.

SKAMENELÁ KRÁSA

21. a 22.10. 2016, OC Galéria Lučenec

Predajná výstava minerálov, skamenelín a výrobkov z drahých kameňov zavítala do nášho mesta. Okrem výtvorov prírody je 22.10. pripravená aj ukážka ryžovania zlata, kde predvedú zlatokopi svoje umenie.

PERU

28.10. 2016 o 16.30, Mestská knižnica Fiľakovo

Peru rozhodne nie je destináciou, kam by Slováci húfne cestovali. To nevadí, lebo viac vám o tejto zaujímavej krajine povie na prednáške cestovateľ Michal Chmeliar. Popri rozprávaní bude aj premietať zaujímavé zábery, ktoré sa mu podarilo v Peru urobiť.

BURZA STAROŽITNOSTÍ A KURIOZÍT

30.10. 2016 od 7.00, Mestská tržnica Lučenec

Hoci sa koná takmer každý mesiac, je to príležitosť vychutnať si jedinečnú atmosféru burzy. Príďte kúpiť, predať či vymeniť zberateľské a historické predmety z minulých čias všetkých zberateľských odborov, starožitnosti, ale aj predmety z domácností či iné zaujímavosti a kuriozity.

TEKVICOVÉ STRAŠIDLÁ

30.10. 2016 od 15.00, OC Galéria Lučenec

Tvorivá dielňa určená vyslovene pre deti, kde sa budú ako už názov napovedá rôzne tekvicové strašidlá. No okrem nich bude možné vyrábať aj hlinené jesenné dekorácie. Kto chce zažiť pravú jesennú atmosféru umocnenú vlastným vyrobeným tekvicovým strašidlom, je to pre neho jedinečná príležitosť.

Pozrite si našu jesennú fotogalériu z ulíc Lučenca!

Čítajte tiež:

FOTO: Lučenčania obdivovali unikátne kroje. Pestrá krása tradícií Novohradu

FOTO: Pri Lučenci opravujú Timravin rodný dom. Problémom je smutná skutočnosť

FOTO: Jeseň v uliciach Lučenca
20
Galéria
Foto: Boris Macko
Zdroj: lucenec.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM