Boris Macko Samospráva

Lučenčanov trápi kriminalita v meste. Ako chce radnica riešiť vážny stav?

Problémy s kriminalitou v Lučenci nenechali chladným ani vedenie mesta. Ako zareagovala primátorka na podnety ľudí a kde v meste je situácia najhoršia?

Ilustračný obrázok k článku Lučenčanov trápi kriminalita v meste. Ako chce radnica riešiť vážny stav?
Foto: Boris Macko / Zdroj: TASR

Na poslednom mestskom zastupiteľstve sa poslanci i vedenie radnice zaoberali aj vysokou kriminalitou. Tá sa síce týka len niektorých častí nášho mesta, no situácia sa stále vyostruje. Ide hlavne o sídlisko Rúbanisko III a časti Opatová.

Aj primátorka Alexandra Pivková priznala, že problém už začína prerastať únosnú mieru. „Obracajú sa na nás občania, ktorí poukazujú na to, že sa už necítia bezpečne. Preto sme v spolupráci s mestskou a štátnou políciou prijali určité opatrenia a pripravujeme ďalšie. Zatiaľ žiaľ môžme len hasiť to najhoršie. Chystáme však ďalšie účinné opatrenia,“ povedala primátorka s tým, že ich zatiaľ nechce špecifikovať. V praxi ich chcú uplatňovať od začiatku prázdnin.

Čosi naznačil náčelník mestskej polície Ján Tuček. „Všetky pešie hliadky presunieme na Rúbanisko, plus ďalší členovia motohliadky budú popoludní peši hliadkovať okolo predajne Cent a v časti Rúbanisko III,“ priblížil Tuček opatrenia s tým, že od nich očakáva určité zlepšenie. Nažnačil aj to, že v problémových častiach musí mestská polícia čeliť aj vážnej kriminalite. „Občania nám hlásia pohyb dílerov drog v tejto lokalite.Posunul som všetky informácie vyšetrovateľom štátnej polície,“ dodal náčelník mestskej polície.

„Kolegyňa chce upozorniť na vážny stav. Občania sa v spomínaných častiach mesta necítia bezpečne. Možno by bolo aj napriek protestu prokurátora dobré nejakým spôsobom obnoviť VZN o zákaze požívania alkoholu na niektorých verejných miestach.,“ tlmočil názor Evy Balážovej poslanec Pavol Baculík. Dodal, že poslankyňa navrhuje umiestnenie dvoch kamier práve do lokality Rúbanisko III.

Čítajte tiež:

Čo ponúka týždeň na prelome mesiacov? Lučenčania majú na výber z atraktívnych ak­cií

Hrad neďaleko Lučenca odkrýva ďalšie tajomstvá. Komu vlastne patrí Šomoška?

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM