Michaela Mozolányová Rôzne

Lučenec ako turistická destinácia: Čím lákame návštevníkov do nášho mesta?

Naše mesto ponúka množstvo krás, ktoré každoročne prilákajú desiatky návštevníkov zo Slovenska, ale i zahraničia. Ako obchodné, spoločenské a kultúrne centrum Novohradu sa ľuďom odprezentoval aj na významnom veľtrhu cestovného ruchu.

Ilustračný obrázok k článku Lučenec ako turistická destinácia: Čím lákame návštevníkov do nášho mesta?
Zdroj: Dnes24.sk

Veľtrh ITF Slovakiatour patrí medzi významné podujatia svojho druhu na Slovensku aj v regióne strednej Európy. Prináša komplexný pohľad na dovolenky a cestovanie prostredníctvom zúčastnených cestovných kancelárií, domácich a zahraničných regiónov, zahraničných turistických centrál a spoločností poskytujúcich služby cestovného ruchu. Od 30. januára do 2. februára 2014 sa konal v Bratislave a svoje zastúpenie na ňom malo aj mesto Lučenec. „Samozrejme, aj tento rok sa Lučenec zúčastnil a odprezentoval na veľtrhu ITF Slovakiatour,“ s potešením informovala hovorkyňa mesta Lučenec, Mária Bérešová.

Mesto je z hľadiska dostupných služieb považované za obchodné spoločenské a kultúrne centrum Novohradu a je rodiskom a pôsobiskom mnohých významných osobností slovenského spoločenského života. „Preto sa snažíme aj takouto formou prilákať do nášho mesta a regiónu čo najviac turistov a upriamiť ich pozornosť na atraktivity, ktorých tu máme naozaj dosť,“ uviedla Mária Bérešová. Za spomenutie stojí napríklad Termálne kúpalisko Novolandia v Rapovciach ktoré ponúka turistom kúpanie v milióny rokov starej reliktnej morskej vode, relaxačno-oddychová zóna Ľadovo, cyklistický náučný chodník Lučenec-Málinec, pešie turistické trasy v Geoparku Novohrad alebo Náučný chodník Šomoška.

Foto: Roland Vass

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM