Jakub Forgács Basketbal

Lučenec angažoval amerického pivota. Do mesta mieri zo španielskych paluboviek

Nová posila v tíme lučeneckých basketbalistov. Slová mladého amerického pivota sa domácim fanúšikom zaiste budú počúvať dobre.

Ilustračný obrázok k článku Lučenec angažoval amerického pivota. Do mesta mieri zo španielskych paluboviek
Foto: Rastislav Búgel

Klub Slovenskej basketbalovej ligy (SBL) MBK Lučenec získal do tímu 24-ročného amerického pivota Garricka Simsa. Informovala o tom oficiálna klubová stránka.

„Som veľmi rád, že sa mi naskytla príležitosť nastúpiť v blížiacej sa sezóne v drese MBK Lučenec. Viem, že po postupe má lučenecká verejnosť veľké očakávania. Chcem prispieť k úspechu tunajšieho basketbalu a som pripravený tvrdo pracovať a odovzdať tímu to najlepšie,“ vyjadrila sa nová lučenecká posila. Sims prichádza do Lučenca po dvojročnom pôsobení na španielskych palubovkách, v predchádzajúcej sezóne obliekal dres Tudespensa.com Agricola Villarrobledo.

V drese účastníka štvrtej najvyššej španielskej súťaže odohral americký pivot 24 duelov s priemerom 14,5 bodu a 7,2 doskoku na zápas. „Určite sme chceli vystužiť v podkošovom priestore o hráča, akým je Sims. Spoliehame aj na to, že Sims už má skúsenosti s európskym basketbalom, v predchádzajúcich dvoch rokoch pôsobil v Španielsku,“ povedal na adresu Simsa tréner Lučenca Ivan Kurilla.

Novohradčania sa v nováčikovskej sezóne v SBL budú pod košom spoliehať vo veľkej miere na zahraničných hráčov, Sims sa pripojil už k dávnejšie ohlásenému Srbovi Acovi Mandičovi a americkému kolegovi Aaronovi Rountreemu.

Čítajte tiež:

Na Slovensko sa vracia Mandič. Bude hrať za basketbalistov Lučenca

Nová posila lučeneckých basketbalistov. Získali skúseného krídelníka

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM