Boris Macko Samospráva

Lučenec má hymnu, no nie je úplná. Mesto hľadá šikovného textára

Od minulého roka má Lučenec svoju vlastnú hymnu, no čosi jej chýba. Trúfli by ste si súťažiť a vymyslieť text?

Ilustračný obrázok k článku Lučenec má hymnu, no nie je úplná. Mesto hľadá šikovného textára
17
Galéria
Foto: Boris Macko / Zdroj: Dnes24.sk

Znelku, či skôr hymnu má Lučenec od leta minulého roka, no vedeniu mesta je jasné, že chýba niečo rovnako dôležité ako hudba – text. Preto radnica vyhlásila súťaž na text pre hymnu, ktorá sa používa pri slávnostných príležitostiach..

Známe sú aj podrobnejšie podmienky. Súťaže sa môžu zúčastniť jednotlivci aj kolektívy, Zaujímavosťou je, že potenciálni autori textu si musia vypočuť hymnu v podaní jej autora 21. marca 2017 o 16:00.

Text hymny treba doručiť v troch rovnopisoch. Organizátor súťaže, ktorým je mesto, si vyhradzuje právo upraviť text. Po skončení súťaže prejdú autorské práva na mesto, pričom autorovi bude vyplatená odmena 100 eur. Súťaž vyhodnotí odborná porota, ktorú vymenuje organizátor. Súťažné návrhy treba doručiť do 30. marca 2017 na mestský úrad – oddelenie školstva, sociálnych vecí, kultúry a športu. Účastníci súťaže musia uviesť na svoje návrhy textov meno, adresu, telefonický kontakt a dátum vyhotovenia. Ešte jedno upozornenie na záver – v súťaži nemusí uspieť ani jeden text, a preto si mesto vyhradzuje právo cenu neudeliť.

Pozrite si v galérii zimné ulice Lučenca

Foto: ilustračné

Lučenec má svoje čaro aj v zime
17
Galéria
Foto: Boris Macko / Zdroj: lucenec.dnes24.sk
Zdroj: lucenec.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM