Jakub Forgács Správy

Lučenec má novú hymnickú pieseň. Zaznie na mestských akciách a na jeho území

Lučeneckí poslanci rozhodli. Schválili používanie novej hymnickej piesne v rámci podujatí organizovaných mestom a na jeho území.

Ilustračný obrázok k článku Lučenec má novú hymnickú pieseň. Zaznie na mestských akciách a na jeho území
8
Galéria
Foto: Boris Macko

Mesto Lučenec má novú hymnickú pieseň, ktorú chce samospráva využívať pri organizovaní svojich kultúrnych i spoločenských podujatí a na akciách, na ktorých mesto participuje. Poslanci mestského zastupiteľstva počas svojho ostatného zasadnutia vzali na vedomie informáciu o realizácii piesne a schválili jej používanie v rámci podujatí organizovaných mestom a na jeho území.

Lučenec má od minulého roka aj svoju znelku, tá je však len inštrumentálna a neobsahuje text. „Sú to dve rôzne veci. Znelka je fanfárového charakteru, znie pri slávnostných príležitostiach. Hymnická pieseň má vyjadrovať aj naspievané slovo a pripomínať život Lučenčanov,“ vysvetlila primátorka Alexandra Pivková.

Hudobnú zložku lučeneckej hymnickej piesne skomponoval miestny učiteľ hudby Tomáš Demecs, autorom textu je Zuzana Garajová. Pieseň aj s videozáznamom nahrával v lučeneckej synagóge koncom júna 55-členný orchester miestnych spevákov a hudobníkov. Kompletné náklady na realizáciu piesne boli 2000 eur a prvýkrát má byť oficiálne prezentovaná počas Dní mesta v auguste.

Foto: ilustračné

V OBRAZOCH: Leto v uliciach Lučenca
8
Galéria
Foto: Boris Macko
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM