Ľubomíra Karmanová Samospráva

Lučenec rozkvitol: Pozrite si FOTOREPORTÁŽ z ulíc a záhrad nášho mesta

Krása prírody v jarných dňoch nadchne snáď každého. Samotná príroda dokáže vyčarovať oku lahodiace scenérie. V meste jej ale trochu musí pomôcť aj človek. Z mestskej kasy putujú každoročne peniaze aj na kvetinovú výzdobu.

Ilustračný obrázok k článku Lučenec rozkvitol: Pozrite si FOTOREPORTÁŽ z ulíc a záhrad nášho mesta
Zdroj: Dnes24.sk

Mesto Lučenec sa každoročne snaží o zaujímavú kvetinovú výzdobu a výsadbu zelene. Tou najväčšou pýchou mesta je určite mestský park, ktorému tohtoročná jar opäť pridala na kráse.

V uliciach mesta tiež obyvatelia túžia po kúsku prírody. O kvetenu sa tu stará samotná radnica. „Kvetinovú výzdobu a výsadbu zelene realizuje mesto vo viacerých lokalitách a tiež aj v okrajových častiach mesta.  Ani v tomto roku tomu nebude inak,“ uviedla hovorkyňa mesta Michaela Hrnčiarová.

Záplava kvetov na stĺpoch pouličného osvetlenia by mala v meste pribudnúť už onedlho. „V mesiaci máj budú do kvetinových záhonov a kvetináčov vysádzané letničky.  Na stĺpy verejného osvetlenia budú umiestňované surfínie,“ prezradila Hrnčiarová.

Na kvetinovú výzdobu v roku 2015 mesto vyčlenilo v rozpočte cca 10 000 EUR. V rámci Ekotýždňa a Dňa Zeme, ktorý oslavujeme už zajtra (22.4), Mesto Lučenec poskytne pre školy a občanov mesta sadenice stromov. „Tie si budú môcť školy, ale aj samotní občania, vyzdvihnúť u správcu Mestského parku,“ dodala na záver Hrnčiarová.

Ak ste milovníkom prírody, prečitajte si, kam sa oplatí ísť v našom meste na prechádzku: Po zime si vychutnajte skvelý relax: 4 miesta v Lučenci, ktoré na jar stoja za návštevu

Kvetena v Lučenci pohladí dušu
9
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM