Michaela Mozolányová Rôzne

Lučenec v znamení zdravého štýlu: Vieme, prečo budú Lučenčania dobrovoľne jazdiť do práce na bicykli!

Lučenčania majú šancu odsunúť autá na “druhú koľaj” a ukázať, že v rámci zdravého životného štýlu a ochrany nášho prostredia sa dá uprednostniť cyklistika. Pozor, registrácia začína už dnes!

Ilustračný obrázok k článku Lučenec v znamení zdravého štýlu: Vieme, prečo budú Lučenčania dobrovoľne jazdiť do práce na bicykli!
Zdroj: TASR

Mesto Lučenec sa totiž 4. apríla prihlásilo do súťaže Do práce na bicykli, ktorá ma za cieľ podporiť pravidelnú dochádzku do práce práve na tomto dvojkolesovom tátošovi. Táto súťaž sa už niekoľko rokov organizuje aj v okolitých krajinách podporujúcich rozvoj cyklistickej dopravy. Na Slovensku sa v minulosti úspešne organizovala v meste Banská Bystrica a v obdobnej podobe aj v Prešove a v Žiline.

Cieľom tohto projektu je najmä rozvoj cyklistickej dopravy, podpora zdravého životného štýlu obyvateľov, zlepšenie dopravnej situácie a fungovanie mesta ako celku, oživenie verejných priestorov, ktoré by podnietilo stretávanie sa ľudí počas cesty do a z práce a rovnako, obmedzenie negatívnych vplyvov dopravy ako hluk či emisie.

Ako na to?

„Súťaž je určená tímom zamestnancov z rovnakej firmy alebo inštitúcie v Lučenci, ktoré budú v období od 1. do 31. mája 2014 dochádzať do práce na bicykli a budú si o tom zapisovať výsledky do registračného systému," informuje mesto Lučenec. Jeden firemný tím môže mať dvoch až štyroch členov, ale jedna firma môže zostaviť ľubovoľný počet tímov. Každý tím musí mať minimálne dvoch členov.

Každý člen tímu si sám eviduje cesty do práce a z práce na bicykli za každý deň od 1. do 31. mája 2014. Tímy sa do súťaže môžu prihlásiť od 7. do 27. apríla 2014. Viac informácií a záväznú prihlášku nájdete na stránke mesta Lučenec.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM