Kultúra

Lučenec zažije exkluzívnu premiéru. Film Kandidát prídu tvorcovia predstaviť osobne

Exkluzívna premiéra filmu Kandidát za účasti hercov a tvorcov nového česko-slovenského cynického thrilleru zmiešaného s politickou satirou sa uskutoční už 11. októbra (piatok) o 19:30 hod. v lučenskom Kine Apollo.

Ilustračný obrázok k článku Lučenec zažije exkluzívnu premiéru. Film Kandidát prídu tvorcovia predstaviť osobne
Foto: Jaroslav Dodok

Film osobne predstavia herec Marek Majeský, Lučenčania Ján Jackuliak a Lukáš Pelč, tvorcovia filmu režisér Jonáš Karásek, producent a spoluautor scenára Maroš Hečko a tiež Peter Balko spoluautor scenára, asistent réžie a v neposlednom rade Lučenčan. Všetci povedia pár slov o filme a jeho vzniku, radi odpovedia na divácke otázky a samozrejme sa s ochotou podelia o svoj autogram.

Príbeh celovečerného filmu Kandidát na motívy rovnomennej knihy Maroša Hečka a Michala Havrana sa odohráva počas dvoch mesiacov kampane pred nekonkrétnymi prezidentskými voľbami v jednej konkrétnej krajine. Autor denníkových zápiskov netuší, pre koho zaznamenáva odpočúvania a nadšenie zo zaujímavej zákazky, v ktorej sleduje biskupa, šialeného majiteľa reklamnej agentúry a nevýrazného prezidentského kandidáta s írečitým menom Peter Potôň a ešte ľúbozvučnejšou rodinnou históriou, zakrátko vystriedajú znechutenie a zmätenosť.

Z jeho denníka sa stáva spis s prepisom rozhovorov, informáciami o postavách a postavičkách, mailami, útržkami z psychiatrických chorobopisov a obrázkov, ktoré najskôr čmára z nudy, neskôr preto, že slová a racionálne vysvetlenia už nestačia.

Kandidát je politickou fraškou, smutno-smiešnym zobrazením toho, čo sa v tejto malej krajine udialo, deje a veľmi ľahko udiať môže. Je satirickou analýzou spoločnosti, ktorá sa nechá manipulovať bohatými a mocnými. Kandidát je o obyčajných ľuďoch, ktorí pod týmto tlakom potápajú jeden druhého a pomáhajú si naozaj až vtedy, keď ide o život. Kandidát je manifestom proti tajomstvu.

Okrem spomínaných hercov sa vo filme môžete tešiť aj na Moniku Hilmerovú, Michala Kubovčíka, Romana Luknára, Michala Dlouhého Danicu Matúšovú, Pavla Slabého a moho ďalších.

Foto: ilustračné

Oficiálny trailer k filmu KANDIDÁT
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM