Ľubomíra Karmanová Správy

Lučenecká Obchodná akadémia top školou v kraji: Aj toto ich dostalo na vrchol rebríčka

Obchodná akadémia v Lučenci sa v hodnotení škôl v Banskobystrickom kraji dostala až na vrchol rebríčka. Výsledky v maturitných skúškach, súťažiach, uplatnení sa absolventov na vysokých školách, či mimoriadne výsledky, zaradili túto školu medzi top 20 škôl na Slovensku.

Ilustračný obrázok k článku Lučenecká Obchodná akadémia top školou v kraji: Aj toto ich dostalo na vrchol rebríčka
Zdroj: Dnes24.sk

Inštitút pre ekonomické a sociálne reformy vydal rebríček najlepších základných a stredných škôl Slovenska za rok 2015. Z celkového počtu 402 hodnotených stredných škôl, sa lučenecká Obchodná akadémia umiestnila na 13. mieste. V rámci Banskobystrického samosprávneho kraja je naša Obchodná akadémia ohodnotená ako najlepšia škola.

„V porovnaní s predchádzajúcim hodnotením sme sa posunuli o šesť priečok vyššie, z čoho máme veľkú radosť a vnímame to ako morálne ocenenie našej snahy o neustále skvalitňovanie prípravy našich žiakov,“ vyjadrila svoju radosť z úspechu riaditeľka Obchodnej akadémie Katarína Benčíková.

Pri hodnotení sa berú do úvahy maturitné skúšky, účasť na súťažiach, pedagogický zbor, prijímanie absolventov na VŠ, finančné zdroje, aj mimoriadne výsledky. „Našou veľkou devízou je, že sa nám každoročne darí vyslať našich žiakov na odbornú prax do zahraničia, kde nadobudnú cenné skúsenosti. Doteraz sa v zahraničí vzdelávalo 150 našich študentov a toto číslo rozhodne nie je konečné,“ skonštatovala Benčíková.

Ako na záver dodala, škola sa môže pochváliť aj množstvom úspešných absolventov, ktorí nájdu uplatnenie na vysokých školách, alebo priamo na trhu práce.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM