Barbara Dallosová Správy

Lučenecká tržnica láka na chovateľskú burzu: Od zvierat z dvora až po exotické tvory

Naozaj nevšedný trh. Kúpiť, predať, vymeniť, alebo len zvedavo poprezerať, si tu môžete najrôznejšie živé tvory. Neprehliadnite termín.

Ilustračný obrázok k článku Lučenecká tržnica láka na chovateľskú burzu: Od zvierat z dvora až po exotické tvory
Zdroj: TASR

Domáce aj exotické zvieratá budú môcť predať, kúpiť či vymeniť návštevníci chovateľskej burzy, ktorá sa uskutoční v nedeľu 6. marca od 7:00 hod. do 11:00 hod. v priestoroch Mestskej tržnice v Lučenci. Okrem drobnochovu je zameraná aj na väčšie zvieratá, ako sú kozy, ovce či prasatá a nechýbajú ani chovateľské potreby.

,,Túto burzu organizujeme už od roku 2012 a za ten čas sa dostala do povedomia ľudí. Stala sa tradičným podujatím, ktoré má dobrú návštevnosť. Počet predajcov aj návštevníkov je stabilizovaný a myslím, že burza má dobré meno," uviedol Tomáš Belko, konateľ spoločnosti Mestská tržnica Lučenec.

Podľa jeho ďalších slov toto chovateľské podujatie navštevujú predovšetkým ľudia z okolitých miest a dedín. ,,Obyvatelia Lučenca sa chodia viac-menej len popozerať," dodal. V Lučenci pravidelne organizujú aj burzy detského oblečenia a ďalších potrieb pre deti, ako aj starožitností a kuriozít.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM