Jakub Forgács Basketbal

Lučeneckí basketbalisti začnú sezónu v SBL doma: Proti komu vybehnú na palubovku?

Basketbalisti Lučenca sa v prvom zápase nadchádzajúceho ročníka Eurovia SBL predstavia pred domácimi fanúšikmi. Poznajú už aj meno tímu, ktorý ich čaká.

Ilustračný obrázok k článku Lučeneckí basketbalisti začnú sezónu v SBL doma: Proti komu vybehnú na palubovku?
Foto: Simona Ivančáková / Zdroj: Dnes24.sk

Tretí ročník Eurovia Slovenskej basketbalovej ligy odštartuje s rekordným počtom jedenástich účastníkov úvodným kolom 8. októbra. Ťahákom na úvod bude tradičné hornonitrianske derby medzi BC Prievidza a MBK Handlová. Nováčik MBK Lučenec sa predstaví v prvom kole doma proti BK 04 AC Spišská Nová Ves. Informáciu priniesla oficiálna ligová stránka.

V prvom kole sa okrem toho stretnú v minuloročnej repríze súboja o tretie miesto BK Inter Bratislava a KB Košice, pod Zoborom si v derby vysokoškolsky zameraných tímov zmerajú sily Nitrania s Karlovkou a úvod do novej sezóny uzatvorí zápas medzi BK Levickí Patrioti a BK Iskra Svit. Voľno bude mať aktuálny vicemajster MBK Rieker Com-therm Komárno.

Štvorkolová základná časť vyvrcholí záverečným 44. kolom 29. marca 2017. Podobne ako v predchádzajúcej sezóne, tak aj v novom ročníku sa štvrťfinále play off bude hrať na tri víťazné zápasy, od semifinále to bude na štyri víťazstvá. Súboj o 3. miesto sa od sezóny 2016/2017 nebude hrať. Víťaza Eurovia SBL spoznajú basketbaloví fanúšikovia najneskôr 27. mája 2017.

žreb 1. kola Eurovia SBL 2016/2017:

  • BC Prievidza – MBK Handlová
  • BK Inter Bratislava – KB Košice
  • MBK SPU Nitra – VŠEMvs Karlovka Bratislava
  • MBK Lučenec – BK 04 AC LB Spišská Nová Ves
  • BK Levickí Patrioti – BK Iskra Svit
  • voľno – MBK Rieker Com-therm Komárno

Čítajte tiež:

Lučenec zverejnil prvé posily. Kto doplní káder našich basketbalistov?

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM