Michaela Mozolányová Krimi

Lučeneckí kriminalisti sa vyznamenali: Údajnú zločineckú bandu chytili v našom okrese!

Aj naši kriminalisti pomohli nemeckým kolegom pochytať 12 ľudí údajnej organizovanej skupiny. Tí sú podľa mužov zákona podozriví, že sa ako členovia organizovanej skupiny podvodníkov dostali cez fiktívne doklady k luxusným značkám mobilov.

Dialo sa to na jeseň minulého roka, keď údajne podviedli viacerých mobilných operátorov v Nemecku. Doklady predkladali v mestách Ingolstadt a Aichach.

„Následne zarábali aj na predaji mobilov za vyššiu hodnotu, než za akú ich nadobudli, pravdepodobne tak spôsobili škodu viac ako 30-tisíc eur," uviedol hovorca policajného prezídia Michal Slivka. Nemci na všetkých podozrivých vydali zatýkacie rozkazy, akciu na Slovensku zorganizovali kriminalisti z prezidiálneho cieľového pátrania v spolupráci s kriminálkou v Lučenci.

Zatýkalo sa v okolí Lučenca, 11 hľadaných zadržali v tomto okrese a jednu osobu v okrese Rožňava. „Krajský súd v Banskej Bystrici rozhodol na podnet banskobystrickej krajskej prokuratúry o väzbe vo všetkých 11 návrhoch," dodal Slivka. V jednom prípade návrh na väzbu nepodali, lebo zadržaná je matkou len niekoľkotýždňového bábätka.

Polícia 10 členov údajnej organizovanej skupiny už dobre pozná z minulosti, keď sa dopúšťali drogových obchodov, vydierania, porušovania domovej slobody, ale aj krádeží, podvodov, či ohrozovania mravnej výchovy, poznamenal policajný hovorca.

Foto: ilustračné

Zdroj: Webnoviny.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM