Boris Macko Rôzne

Lučeneckí policajti jazdia na autách i bicykloch. Inšpiruje sa radnica veľkými mestami?

V slovenských mestách využíva mestská polícia na presun najčastejšie autá. Občas bicykle, no v niektorých prípadoch aj kolobežky, či kone.

Ilustračný obrázok k článku Lučeneckí policajti jazdia na autách i bicykloch. Inšpiruje sa radnica veľkými mestami?
21
Galéria
Foto: Boris Macko / Zdroj: lucenec.dnes24.sk

Na prácu mestskej polície bývajú rôzne názory, no faktom je, že pri práci sa potrebujú presúvať. Najčastejšie na tento účel využívajú autá, no v niektorých mestách sa osvedčili aj iné dopravné prostriedky. Zaujímalo nás, ako je to v Lučenci. Či sa radnica nechce inšpirovať Košicami, alebo Bratislavou, kde používajú bicykle, elektrické kolobežky, či kone.

„Mestská polícia v Lučenci má od roku 2001 zriadenú cyklohliadku, ktorá vykonáva službu na bicykloch v mesiacoch apríl až október za priaznivého počasi,a a to najmä v okrajových častiach mesta, v záhradkárskach oblastiach a tiež počas akcií organizovaných Mestom Lučenec, pri ktorých je možné cyklohliadku využiť,“ informovala Lučenec 24 hovorkyňa mesta Michaela Hrnčiarová.

„Vzhľadom na to, že sa cyklohliadka osvedčila, bola v roku 2014 zriadená aj druhá hliadka na bicykloch,“ dodala hovorkyňa. O ďalších spôsoboch dopravy mestských policajtov zatiaľ mesto neuvažuje. Zatiaľ tak ostávajú pri osvedčených autách a bicykloch.

Pozrite si jarnú fotogalériu z ulíc Lučenca!

V OBRAZOCH: Jar zavítala aj do ulíc Lučenca
21
Galéria
Foto: Mesto Lučenec / Zdroj: lucenec.dnes24.sk
Zdroj: lucenec.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM