Boris Macko Futbal

Lučenecký futbalový klub odhalil súpisku. Koľko legionárov získal do tímu?

ŠK Novohrad Lučenec získal v tomto roku právo na účasť v 3. futbalovej lige dospelých a nechce byť len do počtu. Stavať bude na vlastných odchovancoch aj legionároch.

Ilustračný obrázok k článku Lučenecký futbalový klub odhalil súpisku. Koľko legionárov získal do tímu?
Zdroj: Facebook

Podľa predsedu ŠK Novohrad Miroslava Berana práve tento týždeň doťahujú príchod siedmich legionárov.

„Do družstva dospelých boli oslovení a pozvaní hráči z aktuálneho kádra bývalého klubu. Keďže im ale vedenie predchádzajúceho klubu nebolo schopné uspokojiť záväzky, ktoré boli medzi nimi dohodnuté, väčšina hráčov nemala záujem ďalej pôsobiť v novom klube a našla si angažmány v iných kluboch. Vedenie ŠK Novohrad preto stálo pred neľahkou úlohou zostaviť úplne nový káder,“ hovorí o aktuálnych problémoch.

Nakoniec sa dohodli na spolupráci s trénerom Jánosom Víztelekim, asistenta mu robí Zoltán Básti. Počas troch týždňov sa vedeniu klubu podarilo zostaviť úplne nový káder, ktorý je vyvážene zložený z odchovancov z Lučenca a blízkeho okolia. Mužstvo bude doplnené o siedmych legionárov, prevažná časť z nich je zo susedného Maďarska.

Dvaja hráči už v uplynulej sezóne v Lučenci pôsobili. Brankár Dániel Puporka a obranca Bakos Bencze už tunajšie prostredie poznajú. Doplnia ich krajania Attila Sándor a Attila Dudás, ktorí budú pôsobiť ako defenzívni stredopoliari a Ádám Urban Oláh ako hrotový hráč. Doplní ich Nigérijčan s rumunským pasom Tegbo Dum Nene Best na poste ofenzívneho stredopoliara a srbský útočník Stefan Višič. „Keďže prestupové obdobie končí 30. septembra, máme ešte rozpracovaných ďalších hráčov z európskych líg,“ dodal predseda klubu s tým, že v tejto sezóne by chceli skončiť do 8. miesta a vyhnúť sa bojom o záchranu.

Súpiska ŠK Novohrad na začiatok sezóny 2016/2017:

brankári: Tomáš Bajzík, Dániel Puporka

Stanislav Nociar, Milan Vilhan, Patrik Kováč, Gergely Kelemen, Miroslav Hronec, Marek Majkút, Marcel Majkút, Štefan Rubint, Radovan Vančo, Dávid Viktor, Ladislav Lanocký, Bakos Bencze, Attila Sándor, Attila Dudás, Ádam Urban Oláh, Tegbo Dum Mene Best, Stefan Višič

tréner: János Vízteleki, asistent trénera: Zoltán Básti, tréner brankárov: Róbert Rácz, lekár mužstva: MUDr. Marián Mózer, vedúci mužstva: Rudolf Nociar, masérka: Iveta Balážová

predseda klubu: Miroslav Beran

podpredsedovia klubu: Peter Imre, Ján Dívald, Jozef Mochnacký

Čítajte tiež:

Lučenec angažoval basketbalistu spoza oceánu. Do MBK mieri americký rozohrávač

Nové správy od lučeneckých basketbalistov. Rendla sa dohodol na predĺžení zmluvy

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM