Boris Macko Kultúra

Lučenecký marec v znamení filmu. Jedinečný medzinárodný festival prvýkrát v našom meste

Nielen veľké mestá majú svoje filmové festivaly. Jeden z nich zavíta aj do Lučenca a spestrí kultúrne dianie. Na čo sa môžeme tešiť?

Ilustračný obrázok k článku Lučenecký marec v znamení filmu. Jedinečný medzinárodný festival prvýkrát v našom meste
9
Galéria
Zdroj: TASR

Aj v Lučenci sa môžeme premiérovo tešiť na filmový festival. Presnejšie festival Jeden svet, vďaka ktorému bude možné zhliadnuť pestrú ponuku dokumentárnych filmov, ktoré oživia marcové kultúrne dianie.

„V dňoch 17.-18. marca 2017 mesto Lučenec po prvýkrát privíta jedinečný medzinárodný festival dokumentárnych filmov Jeden svet, ktorý sa venuje globálnym a ľudskoprávnym témam v našej spoločnosti. Jeho 1. ročník ponúkne návštevníkom výber tých najzaujímavejších filmov z domácej a najmä zahraničnej tvorby,“ upresnila PR manažérka festivalu Petra Krajčiová.

"Keďže náš svet je v neustálom pohybe a mení sa z minúty na minútu, každý z nás na tieto zmeny reaguje odlišne. Niektorí by sa chceli obkolesiť plotmi, iní hľadajú ľudskejšiu podobu riešení. Preto je tohtoročnou kľúčovou témou festivalu výrok Odmyslime si ploty a tvorme spolu Jeden svet,” dodala Krajčiová.

Filmy na festivale sú námetovo rozdelené do rôzných sekcií ako Máme právo vedieť, Za naším plotom, Extrémizmus v nás a Jeden svet extra. Okrem samotného premietania v lučeneckom Divadle B.S.Timravy budú toto kultúrno-vzdelávacie podujatie sprevádzať diskusie s výnimočnými hosťami na aktuálne témy nadväzujúce na samotné filmy. Na záver programu sa v Tančiarni a lučeneckom pivovare predstaví publiku raperský projekt Modré Hory. Detailný program je k dispozícii na facebookovej stránke festivalu.

Pozrite si Divadlo B. S. Timravy v našej fotogalérii!

Foto: ilustračné

V OBRAZOCH: Mesto chystá veľkú rekonštrukciu "Timravinho" divadla
9
Galéria
Foto: Boris Macko / Zdroj: lucenec.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM