Michaela Mozolányová Rôzne

Lučenskí poslanci poodhalili kúsok zo svojho súkromia: Takto budeme tráviť Veľkú noc

Oslovili sme niektorých poslancov a poslankyne lučenského parlamentu s tromi otázkami. Všetky sa týkajú Veľkej noci. Mnohých z nich poznáme len z rokovacej miestnosti a veľa sa o ich súkromí sa nedozvieme. Je na čase to zmeniť :).

Ilustračný obrázok k článku Lučenskí poslanci poodhalili kúsok zo svojho súkromia: Takto budeme tráviť Veľkú noc
Zdroj: TASR

Veľká noc, najväčší kresťanský sviatok, je tu čo nevidieť. Ako ju trávia niektorí poslanci z nášho mesta? Čo nesmie chýbať na ich veľkonočných stoloch?

Ako prežívate veľkonočné sviatky? Radšej cestujete mimo Lučenca alebo uprednostňujete domáce prostredie?

Roman Grebáč:

Zväčša zostávam v Lučenci, ale chodím do jeho okolia či už na pešiu alebo na cykloturistiku. Sú tu preto veľmi dobré podmienky, len škoda, že Lučenec nemá aj vodorovné značenie chodníkov a časti komunikácií vyhradených pre bicykle. Nezabezpečený výjazd či prejazd mestom, čo je v Európe uznávaný spôsob bezpečnej cyklistickej prepravy.

Radovan Konečný:

Veľkonočné sviatky trávim v kruhu rodiny a blízkych. Osobne považujem Veľkú noc za veľmi pekné sviatočné obdobie. Na jednej strane sú to sviatky podložené kresťanským motívom a na druhej strane sú to sviatky jari, obdobie prebúdzania sa prírody a nového života. V časoch môjho detstva sme s rodičmi počas týchto sviatkov často cestovali a trávili sme sviatky u starých rodičov na východnom slovensku, v súčasnosti som počas veľkonočných sviatkov doma v Lučenci.

Eva Balážová:

Tohto roku cestujeme s manželom do Prahy za našim synom, ktorý tam žije a pracuje už takmer 7 rokov. Je to snáď prvýkrát po dlhom čase, že nebudeme doma v kruhu rodiny. Mám rada veľkonočné sviatky tráviť doma v rodinnej pohode, užívať si aj slniečko a sviatočnú atmosféru. Tohto roku je to teda výnimka, ale na syna aj Prahu sa veľmi teším.

Ktoré jedlá si počas týchto sviatkov nenecháte ujsť a ktorým sa naopak vyhýbate?

Roman Grebáč:

Po Vianociach a zápale sedacieho nervu som ešte stále „pribratý“ takže uvítam diétnejšiu kuchyňu, ale tradičné vajíčka natvrdo s varenou domácou klobásou, chrenom – a tiež kapustnica určite nebudú chýbať. Sspoň pre chuť.

Radovan Konečný:

Viac – menej zjem všetko, čo nezje mňa. Z typických veľkonočných jedál mám veľmi rád veľkonočnú polievku známu pod menom kyseľ, ako aj špecialitu, ktorú si pamätám ešte z detských čias zvanú „hrudka“. Samozrejme stará dobrá klasika na tanieri ako šunka, klobása a zemiakový šalát na veľkonočnom stole nesmú chýbať.

Eva Balážová:

Určite nesmie chýbať tradičná domáca údená šunka, varené vajíčka, rôzne druhy syrov a samozrejme veľa čerstvej jarnej zeleniny. Ešte robievam tzv. hrudku a výborné studeno. Do Prahy beriem aj babguláš a obľúbené koláčiky.

Ako prežívate Veľkonočný pondelok?

Roman Grebáč:

Zvykol som chodiť na Lysec a láka ma to aj tohto roku, aj keď priatelia turisti idú do Maďarska na hrad Holókó, čo je tiež krásny výlet, bol som tam zo dvakrát, ale dá sa to navštíviť aj viac krát. Majte sa pekne, príjemné sviatky všetkým návštevníkom stránky praje Roman Grebáč.

Radovan Konečný:

Veľkonočný pondelok samozrejme ako každý chlap trávim polievaním a šibaním dievčat a žien. Mám dve dcérky, ktoré dobre vypolievam a vyšibem, aby boli zdravé a rástli do krásy. Samozrejme nezabudnem obísť aj iné ženy z môjho blízkeho okolia a rodiny.

Eva Balážová:

Tohtoročný Veľkonočný pondelok asi budeme cestovať z Prahy do Lučenca, lebo v utorok nás už čaká nástup do práce :) . Ale zobrala som si k srdcu výrok jedného nášho známeho o tom, že cesta na dovolenku tam aj späť je vlastne už dovolenka, preto si ju treba tiež patrične užiť :) .

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM