Simona Husaniková Kultúra

Mamičky sme si uctili aj v Lučenci: Míľa pre mamu v obrazoch

V sobotu sa na námestí Republiky bavili malí aj veľkí. Krásne rodinky, skvelé atrakcie, zaujímavý program boli naozaj skvelým lákadlom pre všetkých.

Ilustračný obrázok k článku Mamičky sme si uctili aj v Lučenci: Míľa pre mamu v obrazoch
Foto: Simona Husaníková

Zábavné popoludnie, kedy sa v jeden deň na rôznych miestach Slovenska spájajú tisíce ľudí s cieľom uctiť si svoje mamy a odvďačiť sa im za všetko, čo pre nás robia sa už tradične koná v sobotu v predvečer Dňa matiek. Podujatie organizuje Únia materských centier ako najväčšiu oslavu Dňa matiek na Slovensku.

Lučenec bol jedným z miest, kde sa Deň matiek oslavoval vo veľkom

Spomínané podujatie sa v našom meste oslavovalo po prvýkrát. Program sa začal o jednej hodine poobede registráciou všetkých účastníkov, ktorí sa rozhodli podporiť túto akciu a odbehnúť symbolickú míľu pre svoje mamy. Počas registrácie spríjemňovala atmosféru Lučenská kapela RevoLucie unplugged. Míľa pre mamu bola odštartovaná o 14:30 hod., primátorkou mesta Lučenec p. Alexandrou Pivkovou, ktorá sa neskôr pripojila aj k pochodu. Na štarte sa zúčastnili všetky vekové kategórie, mamičky, detičky, oteckovia, babičky, dedkovia, príbuzní i kamaráti. Po odbehnutí symbolickej míli sa však program neskončil. Všetky detičky sa mohli zabaviť na zaujímavých atrakciách – zaskákať si na nafukovacom hrade, nechať si pomaľovať tváričky, zahrať sa na preliezkach, pochutiť si na sladkej cukrovej vate alebo si zasúťažiť na stanovištiach, ktoré organizovalo Centrum voľného času. O hudobný program sa ďalej starala FÍHA tralala a Katka Koščová. Počas celého podujatia prebiehal aj pokus o tzv. Míľový ponožkový rekord a v našom meste sa ich vyzbieralo slušné množstvo. Zo zbieraných ponožiek sa budú neskôr vyrábať bábky v tvorivých dielňach.

Celé podujatie však najviac skrášľovali usmiate detské tváričky, láska v očiach všetkých mám, i oteckov, ktorí odchádzali z podujatia s očakávaním, že sa táto skvelá akcia zopakuje aj na budúci rok. Fotky z akcie si môžete pozrieť vo fotogalérii.

Míľa pre mamu - Lučenec
40
Galéria
Foto: Simona Husaníková / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM