Aktualizované Eliška Šándorová Krimi

Matku dvoch detí našli v dome na Rúbanisku mŕtvu. Zo svedka sa stal podozrivý za vraždu!

Dobitú a krvavú 26-ročnú mladú ženu mal nájsť mŕtvu jej druh. Ten spočiatku vystupoval ako svedok. Obvinený je zo zabitia!

Ilustračný obrázok k článku Matku dvoch detí našli v dome na Rúbanisku mŕtvu. Zo svedka sa stal podozrivý za vraždu!
Zdroj: TASR

26-ročnú Ľubicu mal nájsť mŕtvu v dome jej 25-ročný druh Mário, ktorý privolal záchranárov a išiel na policajný výsluch najprv ako svedok. Po niekoľkých hodinách nastal zvrat a rodina si myslela, že za smrť ženy je zodpovedný on.

Obaja mladí ľudia, rodičia dvoj a štvorročných detí, chodili spolu už niekoľko rokov. Keď sa 25-ročný Mário vrátil z väzby, kde bol pre krádeže, začali spolu žiť v rozostavanej budove na sídlisku Rúbanisko v Lučenci.

Zo svedka podozrivý

Podľa slov matky nebohej ženy, ktorá žila oproti nim v sociálnej ubytovni, sa mal pár často hádať. Deň predtým sa jej dcéra sťažovala, že sa necíti dobre, pretože spadla zo schodov a poudierala sa. Ráno už bola mŕtva. „Zabil ju. Sto percent ju zabil on. Stále to kričal. Ja ju zabijem,“ vyjadrila sa včera (25. januára) pre Televíziu JOJ matka.

Telo nebohej ležalo na zemi na prízemí. Bola bez topánok a ukrytá pod množstvom šatstva. Privolaný súdny lekár na mieste nevylúčil cudzie zavinenie a pre presnú príčinu smrti nariadil pitvu.

Už ho obvinili z vraždy

Podozrenia sa naplnili. Vyšetrovateľ v Lučenci vo štvrtok (25. januára) začal trestné stíhanie za zločin zabite. Policajti na mieste vykonali všetky potrebné neodkladné úkony a miesto činu riadne zadokumentovali, ale prípad si vzhľadom na jeho závažnosť prevzal Odbor kriminálnej polície Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Banskej Bystrici.

„Vyšetrovateľ krajského riaditeľstva dnes obvinil z obzvlášť závažného zločinu vraždy 24-ročného muža z Lučenca. V noci zo stredy na štvrtok, v skelete budovy oproti ubytovni na Rúbanisku IIi, úmyselne usmrtil svoju 26-ročnú družku. Po predchádzajúcej vzájomnej slovnej hádke, pod vplyvom alkoholu ju opakovane udieral päsťami do tváre, opakovane ju kopal do hlavy, trupu a brucha, pričom útok zintenzívnil, keď jej poskákal po hlave aj po prednej strane trupu,“ informovala Mária Faltániová, hovorkyňa KR PZ v Banskej Bystrici.

Spôsobil jej zranenia na následky ktorých zomrela. Po vykonaní procesných úkonov vyšetrovateľ umiestnil obvineného do policajnej cely a spracoval podnet na návrh na jeho vzatie do väzby.

Za tento závažný zločin, ktorý bol spáchaný na chránenej osobe, hrozí trest odňatia slobody na 20 až 25 rokov alebo trest odňatia slobody na doživotie.

Ilustračné foto, TASR

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM