Jakub Forgács Rôzne Správy

MDD v Lučenci plný akcie. Deti obdivovali zoskok parašutistov aj tank

Svoj sviatok oslávili lučenecké deti s vojakmi. Prečítajte si, ako to vyzeralo na Dni detí s Ozbrojenými silami SR!

Ilustračný obrázok k článku MDD v Lučenci plný akcie. Deti obdivovali zoskok parašutistov aj tank
Zdroj: TASR

Preletom vojenského vrtuľníka a stíhacieho lietadla MiG – 29 v sobotu odštartoval v Lučenci „Deň detí s Ozbrojenými silami SR“. Deti mohli vidieť aj zoskok vojenských parašutistov, zásah Vojenskej polície, zlanenie zo strechy budovy, ukážky činnosti kynológov, vystúpenie Vojenskej hudby, Vladisa, či speváčky Katky Knechtovej.

Budúci vojaci

„Záujem stoviek návštevníkov bol nielen o dynamické, ale aj o statické ukážky vojenskej techniky, ako napríklad tanku T-72, bojových vozidiel pechoty, či rôznych zbraní,“ informovala hovorkyňa rezortu obrany Danka Capáková.

Minister obrany SR Peter Gajdoš sa prihovoril predovšetkým deťom, pričom zdôraznil, že obranu štátu zabezpečujú profesionálni vojaci 24 hodín denne, sedem dní v týždni a vždy sú tu pre občanov Slovenskej republiky.

„No zároveň som presvedčený, že vzťah k obrane vlasti a hrdosti na to, že aj vy sa na nej môžete podieľať, si musíte budovať už od čo najskoršieho veku,“ povedal. Zároveň apeloval na rodičov a učiteľov, aby v tom deťom pomohli a naviedli ich na správnu cestu. „Budem rád, ak aj tu dnes niektorých z vás dokážeme zaujať natoľko, že sa raz rozhodnete pridať k našim profesionálnym vojakom, alebo medzi vojakov dobrovoľnej vojenskej prípravy,“ uviedol šéf rezortu obrany.

Ocenili víťazov

Spolu s ďalšími hosťami si minister uctil aj pamiatku generála Milana Rastislava Štefánika, a to položením vencov pri pamätníku.

V rámci podujatia boli tiež ocenení víťazi výtvarnej súťaže „Vojaci očami detí“ vyhlásenej ministrom obrany, náčelníkom generálneho štábu a redakciou mesačníka Obrana. Do 16. ročníka sa prihlásilo rekordných 1533 výtvarných prác.

Ozbrojené sily SR pripravili v týchto dňoch podujatia pre verejnosť a predovšetkým deti aj v útvaroch pozemných a vzdušných síl po celom Slovensku.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM