Ľubomíra Karmanová Rôzne

Mesto avizovalo novinku, ktorej sa potešili mnohí: Cyklisti ale nakoniec odchádzali s dlhým nosom!

Cyklobus, ktorý mal od 1. augusta voziť v sobotu a v nedeľu cyklistov na smer Ábelová, nechal záujemcov o jeho využitie v štychu. Hŕstka cyklistov tak musela šliapnuť do pedálov a výlet zdolať na vlastný pohon. Projekt sa odvtedy podarilo spustiť a v sobotu už cyklobus cyklistov odvezie.

Ilustračný obrázok k článku Mesto avizovalo novinku, ktorej sa potešili mnohí: Cyklisti ale nakoniec odchádzali s dlhým nosom!
Zdroj: Dnes24.sk

O novinke, ktorou malo byť premávanie cyklobusu na trati Lučenec – Abelová, sa cyklisti dozvedeli z Mestských novín. Projekt vznikol za spolupráce mesta Lučenec, VÚC Banská Bystrica a Oblastnou organizáciou cestovného ruchu Turistický Novohrad a Podpoľanie a mnohých milovníkov cykloturistiky potešil. „Uvítali sme túto možnosť. Na spoločný výlet najskôr cyklobusom a ďalej bicyklami sa nás vybralo šesť,“ povedal jeden z cyklistov Vlastimil Duzbaba.

Bohužiaľ, autobus nielen ich partia vyčkávala márne. „My sme boli šiesti, ale keď sme išli okolo inej zástavky, kde mal cyklobus stáť, čakali tam aj ďalší. Povedali sme im, že čakajú zbytočne,“ doplnil Vlastimil. Napriek sklamaniu, cyklisti dúfajú, že projekt sa nakoniec zrealizuje a do konca septembra ešte budú mať možnosť cyklobus využiť.

„Je to dobrá myšlienka, viem, že aj v iných regiónoch to funguje a ľudia to radi využívajú. Dúfam, že sa to ešte spustí, prídeme sa pozrieť aj ďalšie víkendy,“ veria lučenskí cyklisti.

U organizátorov projektu sme hľadali vysvetlenie, prečo cyklobus pre záujemcov o cyklovýlet neprišiel. „Ospravedlňujeme sa, že sa projekt nespustil na čas, ale robíme všetko preto, aby čo najskôr mohli záujemcovia cyklobus využívať,“ vysvetlil Stanislav Spišiak z MsÚ v Lučenci.

„Bohužiaľ, museli sme čakať na podpis zmluvy medzi VÚC a autobusovým prepravcom. Nevedeli sme, že k podpisu ešte nedošlo a tak sme nemohli záujemcov včas informovať. Veľmi nás mrzí, že autobus nešiel. Verím, že tento víkend opäť cyklisti prídu, aj napriek ich minulotýždňovému sklamaniu. Zmluva bola práve podpísaná a projekt túto sobotu štartuje,“ doplnil autor projektu, viceprimátor Pavol Baculík.

Cyklobus bude premávať až do konca septembra a to každú sobotu a nedeľu. Odchod je o 9.00 hod. z AS Lučenec, nástupište č. 7. Ďalej autobus zastaví na Haličskej ceste pri benzínke ESSEX a v Haliči na námestí. Predpokladaný príchod do Abelovej je o 9.45. Cyklobusom sa odveziete za 1 euro.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM