Boris Macko Samospráva

Mesto vypočulo požiadavky rodičov. Obľúbenú škôlku v Lučenci čaká rekonštrukcia

Ani Lučencu sa nevyhli problémy s umiestnením detí v škôlkach. Mestský úrad o tejto situácii vie, a preto sa rozhodol reagovať.

Ilustračný obrázok k článku Mesto vypočulo požiadavky rodičov. Obľúbenú škôlku v Lučenci čaká rekonštrukcia
Foto: Boris Macko

Problém s nedostatočnými kapacitami sa týka hlavne materskej školy (MŠ) na Kubínyiho námestí, o ktorú je veľký záujem. „Je to požiadavka zo strany rodičov a zákonných zástupcov o umiestnenie dieťaťa do uvedeného predškolského zariadenia. Každoročne nevieme uspokojiť požiadavky všetkých rodičov o umiestnenie ich dieťaťa práve do tejto MŠ. Z kapacitných dôvodov im musíme ponúknuť miesto na inej MŠ,“ opísala situáciu hovorkyňa mesta Michaela Hrnčiarová.

Preto mesto pristúpilo k rekonštrukcii škôlky. Ide hlavne o rozšírenie kapacity sociálnych zariadení, vďaka čomu bude možné prijať o 15 detí viac. Stavebné práce aj kúpu potrebného vybavenia interiéru platí mesto zo svojho rozpočtu.

„Stavebné práce budú zamerané na úpravy jedného existujúceho sociálneho zariadenia pre deti – osobná hygiena s tým, že priestor sa stavebne upraví a prebuduje na potrebný účel a počet detí,“ vysvetlila Hrnčiarová. To sa môže zdať málo, no mesto zatiaľ chce riešiť rozšírenie kapacity bez väčších stavebných zásahov rešpektujúc kapacitné možnosti budovy. V súčasnosti vyberajú dodávateľa prác, pričom všetko má byť hotové do konca augusta.

Mesto sa už predtým na ministerstve školstva uchádzalo o poskytnutie dotácie na rozšírenie kapacít materských a základných škôl, no zatiaľ neúspešne. Týkalo sa to práve ZŠ a MŠ na Kubínyiho námestí, v oboch prípadoch mala pribudnúť jedna trieda.

Čítajte tiež:

Chcete garáž? Mesto Lučenec ponúka pozemky

Lučenecká synagóga mala pohnutý osud. Dlho bola opustená a slúžila ako sklad hnojív

Obľúbená materská škôlka na Kubínyiho námestí bude môcť prijať viac detí.
4
Galéria
Foto: Boris Macko
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM