Ľubomíra Karmanová Samospráva

Mestská kasa príde o stovky tisíc eur: Poslanci odklepli uznanie dlhu

Do poslaneckých lavíc dnes zasadli členovia mestského parlamentu. Dohnala ich sem nemilá úloha. Museli odsúhlasiť uznanie dlhu a zaplatenie viac ako dvesto tisíc eur.

Ilustračný obrázok k článku Mestská kasa príde o stovky tisíc eur: Poslanci odklepli uznanie dlhu
Zdroj: Dnes24.sk

Poslanci mestského zastupiteľstva sa dnes stretli kvôli dôležitému problému. Ich úlohou bolo uznanie dlhu a schválenie vrátenia sumy 235 732,62 eur.

Ako primátorka mesta Lučenec Alexandra Pivková zdôraznila, ide o chybu, ktorá sa stala v rokoch 2006 až 2008. „Mesto Lučenec podniklo všetky kroky pre odloženie termínu plnenia, aby sa ešte otvoril časový priestor na vyjasnenie, vysvetlenie problému,“ vysvetlila Pivková. Ako podotkla, poplatok za uloženie zeminy z priemyselného parku nebol akceptovaný a mesto túto sumu musí vrátiť.

„Bohužiaľ, naše argumentácie neboli prijaté a mesto po schválení v Mestskom zastupiteľstve musí zaplatiť za chyby predchádzajúceho vedenia mesta a uhradiť sumu za túto nezrovnalosť,“ uviedla primátorka.

S týmto argumentom nesúhlasí poslanec Dušan Ilčík, ktorý v spomínaných rokoch sedel vo vedení mesta a vyjadril svoju spokojnosť s vybudovaním priemyselného parku. Podľa jeho slov, dlh nepovažuje za chybu bývalého vedenia mesta. „Výstavbu priemyselného parku sme ukončili so všetkými potrebnými kontrolami, pečiatkami a auditmi. Pýtam sa, prečo vtedy kontrolný orgán nezistil žiadnu nezrovnalosť?“ povedal mestský poslanec.

„Ja sa obávam skôr budúcnosti a dodržania podmienok získania dotácií na priemyselný park, ktoré boli viazané na vytvorenie 300 pracovných miest,“ povedala poslankyňa Elena Uličná. „My sa budeme zodpovedať za plnenie indikátorov napĺňania pracovných miest k 31. 12. 2015. Naďalej, však prebiehajú rokovania, aby sa tieto indikátory posunuli až do roku 2023,“ upresnila Želmíra Kolimárová z Oddelenia stavebného poriadku, investícií a stratégie.

V každom prípade, suma 235 732,62 eur z nášho rozpočtu poputuje späť do štátnej kasy. Mesto podľa slov primátorky vyjednalo splatenie tejto sumy v dvoch splátkach.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM