Ľubomíra Karmanová Správy

Mestské kúpalisko v Lučenci sa teší najlepšej sezóne: Teplejšia voda, aj zachránené dieťatko

Nielen vďaka horúcemu počasiu, ktoré nám pripravilo tohtoročné leto, ale aj vďaka opatreniam, ktoré zaviedli na Mestskom kúpalisku v Lučenci, sa prevádzkovateľ teší najúspešnejšej sezóne za posledné obdobie.

Ilustračný obrázok k článku Mestské kúpalisko v Lučenci sa teší najlepšej sezóne: Teplejšia voda, aj zachránené dieťatko
Zdroj: Dnes24.sk

Mestské kúpalisko v Lučenci sa aj napriek dostupným a vyhľadávaným strediskám na okolí, teší tento rok dobrej návštevnosti. Podľa vedúceho mestských športovísk Tomáša Majoroša, ide o jednu z najúspešnejších sezón za posledné roky. „Tento rok nám praje počasie. Horúčavy lákajú na kúpalisko množstvo návštevníkov,“ teší sa Majoroš.

Výhodná poloha, aj vstupné

Na kúpalisko prichádzajú nielen prázdninujúci a dovolenkujúci návštevníci, výhodné vstupné po 16-tej hodine, využíva aj množstvo zamestnaných, ktorí sa po horúcom pracovnom dni, prídu schladiť. „Skoro každý deň sa sem prídem osviežiť. Robím do štvrtej, takže rovno z práce si to namierim sem. Mám to cestou domov,“ hovorí spokojný Lučenčan Marcel.

„Je tu dobré vstupné, za 1,50 eur sa skoro každý deň nejaké dve hodinky počľapkáme. Oplatí sa tu schladiť za tých pár drobných po horúcom dni v kancelárii,“ hovoria kolegyne Eva a Magda. „Ani tu nebýva moc ľudí. Je tu príjemné osvieženie a s deťmi nám stačia tie dve hodinky, nemusíme sa tu pražiť celý deň a hlavne, máme to len na skok, takže kúpanie spojíme aj s príjemnou prechádzkou,“ doplnila pani Alica z neďalekého Rúbaniska.

Nové opatrenia, týkajúce sa opravy technológie, ale aj dokúpenie solárnej plachty na detský bazén, znamenali zlepšenie kvality poskytovaných služieb. „V detskom bazéne sa nám vďaka plachte darí udržiavať stále teplú vodu, solárne kolektory tak nemusia prepínať na detský bazén a vyhrievajú len veľký bazén, kde je teraz teplejšia voda, ako po minulé roky. Po opravách a investíciách do zariadenia sa nám po prvý krát podarilo využívať technológiu na sto percent, čo sa odrazilo aj v lepšej návštevnosti,“ vysvetlil Majoroš.

Topiace sa dieťa

Veľkú obľubu si u návštevníkov získali aj hodiny vyhradené pre plavcov. „Ľudia si to pochvaľujú, využíva to tak 25 – 30 plavcov denne,“ povedal vedúci kúpaliska. Kúpalisko počas horúčav navštívi okolo 150 ľudí. V strehu musia byť preto aj plavčíci.

„Tento rok sa nám podarilo zachrániť topiace sa dieťatko. Matka dieťaťa bola zrejme pri stánkoch s občerstvením a dieťa bez dozoru sa začalo topiť. Našťastie jeden z našich plavčíkov včas zasiahol a dieťa zachránil,“ teší sa spokojný prevádzkovateľ kúpaliska.

Prečítajte si aj o šikovných plavčíkoch z nášho regiónu:

Srší životnou energiou a osobnou charizmou: Tento Lučenčan je najstarším plavčíkom v krajine!

Sympatická plavčíčka Veronika (24) z Novolandie: Chalani na mňa skúšajú všeličo, ale odolávam :)

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM