Michaela Mozolányová Rôzne

Mestskí policajti oprašujú bicykle: Takto chcú kontrolovať aj nedostupné miesta

V uliciach Lučenca budú už čoskoro hliadkovať aj policajti na bicykloch! Tí budú dozerať na poriadok v celom meste, na sídliskách, ale aj v jeho prímestských častiach.

Ilustračný obrázok k článku Mestskí policajti oprašujú bicykle: Takto chcú kontrolovať aj nedostupné miesta
Zdroj: TASR

Hovorkyňa mesta Lučenec Michaela Hrnčiarová uviedla, že sa tak stane od 1. júna, ale všetko bude závisieť aj od priaznivého počasia.

Cyklohliadky nie sú v meste novinkou, pôsobia v našom meste od roku 2004. Mestskí policajti mali v tom čase k dispozícii dva služobné bicykle a jedna cyklohliadka pozostávala z dvoch príslušníkov Mestskej polície (MsP) v Lučenci. „V priebehu mesiaca máj 2014 však došlo k nákupu ďalších dvoch bicyklov, a teda rady cyklohliadok budú rozšírené o ďalšiu hliadku, v ktorej budú takisto pôsobiť dvaja príslušníci Mestskej polície,“ informovala hovorkyňa.

Podľa jej slov pôvodný zámer zriadenia cyklohliadky ešte v roku 2004 spočíval v tom, aby príslušníci MsP vykonávali kontrolu na teritóriu mesta aj v oblastiach, kde je prístup s autom obmedzený. Napríklad v záhradkárskych oblastiach, v Mestskom parku, na lučenskej priehrade a podobne. „Vzhľadom na to, že sa nám zavedenie cyklohliadky osvedčilo, rozhodli sme sa túto službu rozšíriť, a zároveň máme v úmysle vysielať cyklohliadku aj na jednotlivé sídliská mesta a týmto spôsobom čiastočne nahradiť pešie hliadky v týchto lokalitách,“ uzavrela Hrnčiarová.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM