Ľubomíra Karmanová Správy

Mestskí policajti v akcii: Za rok vyzbierali na pokutách vyše trinásť tisíc eur, za toto platia Lučenčania najčastejšie

Mestskí policajti v Lučenci denne vychádzajú do terénu a riešia množstvo rôznych priestupkov. Niektoré z nich sa nezaobídu bez pokuty. Tipnete si, za čo Lučenčania platia pokuty najčastejšie?

Ilustračný obrázok k článku Mestskí policajti v akcii: Za rok vyzbierali na pokutách vyše trinásť tisíc eur, za toto platia Lučenčania najčastejšie
Zdroj: TASR

V minulom roku vyšli príslušníci Mestskej polície v Lučenci do terénu nespočetné množstvo krát. Mnohé výjazdy sa spájali aj s riešením priestupkov, ktoré skončili uložením pokuty.

„V roku 2015 príslušníci MsP Lučenec riešili celkovo 1976 priestupkov, evidovaných v protokole priestupkov,“ informovala hovorkyňa mesta Michaela Hrnčiarová s tým, že tento počet sa presne zhoduje aj s počtom priestupkov, riešených v roku 2014.

Mnohé priestupky sa neobišli bez pokút. Príslušníci MsP uložili v minulom roku blokové pokuty v celkovej výške 13 225 eur. „V hotovosti to bola suma 11 900 eur a blokom na pokutu nezaplatenú na mieste suma 1 325 eur,“ doplnila Hrnčiarová.

Ako ďalej konštatovala, v roku 2014 mestskí policajti uložili za spáchané priestupky blokové pokuty v celkovej sume 12 730 eur, teda v minulom roku to bolo o 495 eur viac. Podľa evidencie Mestskej polície, najviac uložených blokových pokút za rok 2015 bolo na úseku bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky.

Foto: ilustračné

Môže vás zaujímať:

V Lučenci pribudne 87 nových sociálnych bytov: Samospráva bude na ne žiadať dotácie, aj úver

Lučenská samospráva spravuje desiatky kilometrov ciest a chodníkov: Na ich zimnú údržbu už minula dve tisícky eur

Zimné FOTO Lučenčanov vás dostanú: Aj takéto obrazy vykúzlilo počasie

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM