Boris Macko Rôzne

Mikuláš neobíde ani Lučenec. Kde všade si deti užijú bradatého starčeka?

Čochvíľa nám na dvere zaklope Mikuláš a okrem domácností nevynechá ani mesto. Hlavne deti sú určite zvedavé, kam povedú jeho kroky.

Ilustračný obrázok k článku Mikuláš neobíde ani Lučenec. Kde všade si deti užijú bradatého starčeka?
8
Galéria
Zdroj: Mesto Lučenec

Pre najmenších je dobrou správou, že Mikuláš nebude len na jednom mieste v Lučenci. Objaví sa hneď vo viacerých častiach mesta. Deťúrence sa tak na neho môžu tešiť nielen v centre.

Samozrejme, najväčšia pozornosť detí sa sústredí na návštevu Mikuláša na koči. Na vlastné oči ho môžu uvidieť 6. decembra 2016 od 14:30 na Námestí Republiky. Súčasťou programu bude aj slávnostné rozsvietenie vianočného stromčeka a detské divadlo.

Mikuláš zavíta do centra mesta ma koči ťahanom koňmi spolu s čertom a anjelom. Po tom, ako sa prevezú mestom, ich čaká od 16.40 program. Po ňom bude nasledovať už spomínané rozsvietenie vianočného stromčeka. V blízkom obchodnom centre čakajú na deti tvorivé dielne a ďalší program. Vianočný punč je zadarmo, ako protihodnotu majú organizátori prosbu, aby si účastníci priniesli prskavku, prípadne sviečku.

Ani centrum voľného času nezostalo bokom. V spoločenskej sále si pripravili Mikuláša u Janíčka a Marienky. A to 6. decembra a hneď dva razy. Prvý o 15:00, druhý o 17:00. Vstupné je 1 euro, čo je zárukou, že deti neodídu s prázdnymi rukami. Na Rúbanisko III príde Mikuláš 15. decembra od 15:30. Pripravené sú aj vystúpenia folklórneho súboru Ipeľ a nesmie chýbať ani slávnostné rozsvietenie stromčeka a spoločné spievanie Tichej noci.

Pozrite si zábery z minuloročnej predvianočnej atmosféry v Lučenci!

Foto: ilustračné

Atmosféra minuloročných Vianoc v Lučenci
8
Galéria
Foto: Mesto Lučenec / Zdroj: Mesto Lučenec
Zdroj: lucenec.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM