Eliška Šándorová Rôzne

Míľa pre mamu: Aj tento rok si sviatok pripomenú i mamy v Lučenci

Únia materských centier v SR už po jedenásty raz organizuje najväčšiu oslavu Dňa matiek. Podujatie s pestrým a zaujímavým rodinným programom bude aj v Lučenci.

Ilustračný obrázok k článku Míľa pre mamu: Aj tento rok si sviatok pripomenú i mamy v Lučenci
Zdroj: Dnes24.sk

Tento rok sa Míľa pre mamu uskutoční v desiatkach miest na Slovensku vrátane Lučenca, ale i v Čechách. V roku 2004 prišli vtedajšie líderky ÚMC s nápadom realizácie Guinnessovho rekordu v počte ľudí tlačiacich kočík na trase 1 míle.

Cieľom bolo poukázať na silu materstva, ktoré hýbe svetom a za symboliku bol zvolený pohyb kočíka. Akciu sprevádzal veľký benefičný koncert v Národnom tenisovom centre v Bratislave. Podujatia sa zúčastnilo viac ako 300 ľudí. Oficiálne zaregistrovaných bolo 108 osôb, tlačiacich kočík s dieťaťom.

V Lučenci toto podujatie už bolo aj minulé roky, šiesty rok ho opäť organizujú Materské centrum Jahôdka spolu s mestom Lučenec a za podpory viacerých partnerov. Osláviť Deň matiek môžete prísť od 14:00 hod. na Námestie republiky v Lučenci.

„Spolu prejdeme tradičnú symbolickú míľu, ako prejav úcty našim mamám, ale okrem budú do neskorého popoludnia pripravené aj zaujímavé sprievodné aktivity a zábava pre celú rodinu v réžii Divadla z domčeka,“ informuje MC Jahôdka o programe na facebookovej stránke.

Počas programu sa môžete tešiť na blok pre deti, HUGO SNÍČEK A JEHO SHOW s hosťami Maskotom Rikim (TV RiK) a Adelkou Heftyovou – detská speváčka a herečka (Prázdniny, Rapotáčik), blok pre dospelých a hlavne teda pre mamičky, PETER CMORIK UNPLUGGED – koncert.

Okrem toho bude počas celej akcie (pre registrovaných účastníkov) pripravený skákací hrad, drevený kolotoč a cukrová vata. Program je doplnený o tombolu.

Ilustračné foto

Míľa pre mamu - Lučenec
40
Galéria
Foto: Simona Husaníková / Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM